Öt év börtönt is kaphat az afgán kislányt Calais-ból kicsempésző ex-katona

2015. november 08. 13:06

Öt év börtönt kaphat az a 49 éves veterán katona, aki a Calais-i Dzsungelből megpróbált kicsempészni egy négy éves afgán kislányt. A férfi szerint egyetlen bűne az együttérzés.

2015. november 08. 13:06

A 49 éves volt katona, Rob Lawrie megpróbálta kicsempészni a négy éves afgán kislányt, Bahar-t, a Calais-i menekülttáborból, hogy magával vigye Nagy-Britanniába – látható az RT riportjában. A férfi az együttérzés bűncselekményének nevezi tettét. A veteránt akár öt évre is elítélhetik illegális migráció segítéséért, vagy azzal egyenértékű 21 ezer fontnyi bírságra kötelezhetik.

Lawrie elmondta: „Tudom, hogy bűncselekményt követtem el, de az egyetlen bűnöm az együttérzés.” „Nem tudtam otthagyni azon a szörnyű helyen Bahart még egy éjszakára. Ha látták volna, amit én láttok a táborban, minden racionális gondolat kiment volna a fejükből.”

A teherautójában bújtatta el a kislányt

A férfi segítséget nyújtani ment a menekülttáborba, és menedékhelyeket épített volna később, ha nem találkozik a kislánnyal. A férfi a megérkezésekor találkozott Baharral, és apjával, Rezával. Bahar édesanyja Afganisztánban halt meg. A kislány elkezdte Lawrie-t követni. A veterán férfi akkor döntött a kislány biztonságba helyezése mellett, amikor sorozatosan elutasították Reza menekültkérelmét. A lányt a teherautójában bújtatta el, azonban megtalálták.

A férfi januárban áll majd francia bíróság elé, a kislány pedig visszakerült a menekülttáborba.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2015. november 08. 21:32
Most nem akarnak mindannyian Csárlik lenni?!
yanoo
2015. november 08. 20:14
Euróban?
bagoj
2015. november 08. 18:01
A kislány nem is tudja, hogy mekkora szerencséje lehetett!
Crüwel
2015. november 08. 17:45
Talán vezekel a volt katona az egykoron elkövetett esetleges bűneiért?? Akár a kislány anyjának gyilkosa is lehetett ha ott szolgált??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!