Figyelmeztető lövések: megostromolták a városházát a menekülttábor ellen tüntetők

2015. december 18. 10:24

Mintegy kétezren tiltakoztak az ellen, hogy Hollandia harmadik legnagyobb menekülttáborát hozzák létre a 15 ezres népességű Geldermalsenben. A rendőrség figyelmeztető lövésekkel válaszolt a tüntetők támadására.

2015. december 18. 10:24

A 15 ezres holland kisváros, Geldermalsen képviselői éppen üléseztek, amikor a városban létesítendő menekülttábor ellen tiltakozó, mintegy kétezer fős tömeg áttörte a városháza köré vont kordont – látható az Omroep Gelderland felvételein. A rendőröket kövekkel és tűzijátékokkal dobálta a tüntetők egy része, amire válaszul több lövést adtak le a levegőbe. 

A képviselőket kimenekítették az épületből, 14 embert őrizetbe vettek (mindannyian helyi lakosok). Egy 39 éves nő, Saskia van Kessel, a helyi vállalkozói szövetség korábbi elnöke súlyos sérüléseket szenvedett, amikor otthona közelében egy rohamrendőr megütötte.

A település üresen álló ipari parkjába tervezett, 1500 fős befogadóképességű menekülttábor a harmadik legnagyobb ilyen létesítmény lenne az országban.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimfak
2016. január 12. 16:32
A hollandok liberalizmusara mar raszamoltak. Vegre!
cerberus
2016. január 12. 16:32
..."(A rendőr már azt sem tudja, kit védjen, kit támadjon). "...Hollandiában a rendőr 25%-a már maga is migráns. Na kire fog lőni? Jövőre már 30 % lesz. Ameddig a "holland" bizonytalan,addig a kollegája nagyon is tudja hova tartozik! Béke nem lesz!
Morgen
2016. január 12. 16:32
Németországból indul útjára a demokrácia. Vagy valami más.
Morgen
2016. január 12. 16:32
Megér ennyit Merkel és az ő gazdái? A holland helybéliek nem tehetnek mást, mint tiltakoznak. Kinek kell 10% arányban a napi konfliktus? Őrület, hogy ilyen helyzetbe hozzák Európa népeit. (A rendőr már azt sem tudja, kit védjen, kit támadjon). Szörnyű felelőtlenség, egy egész kontinenst tesznek tönkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!