Közvélemény-kutatás: nem fogadnának be több menekültet az osztrákok

2015. december 11. 13:59

Az osztrákok többsége nem fogadna be több menekültet a országba, egyetért az határellenőrzéssel, ugyanakkor elégedetlen az Európai Unió menekültügyi intézkedéseivel – derült ki a linzi IMAS intézet több mint ezer ember megkérdezésével, még a párizsi merénylet előtt végzett kutatásából.

2015. december 11. 13:59

Nem fogadna be több menekültet és egyetért a határellenőrzéssel az osztrákok többsége – derült ki a linzi IMAS intézet több mint ezer ember megkérdezésével végzett kutatásából még a párizsi terrortámadások előtt, októberben.

A megkérdezettek mintegy kétharmada a háborús menekültekre és a menedékkérőkre érvényes létszámstopot vezetne be. A felmérésben résztvevők 85 százaléka támogatja a határ mentén zajló ellenőrzéseket, az osztrákok fele ért egyet a kerítésépítést. Az elemzés szerint a lakosság 70 százaléka úgy gondolja, hogy az érkezőknek meghatározott időre kéne menedékstátuszt kapnia, nyolcvan százalékuk szerint pedig már a határon le kéne folytatni a gyorsított menedékkérelmi eljárást. Ugyanakkor négy százalékuk három hónapra akár otthonába is befogadna háborús menekültet.

A többség elégetetlen az EU intézkedéseivel 

Az osztrákok nyolcvanöt százaléka támogatná az egységes kvótát, ugyanakkor a többség, a megkérdezettek hetven százaléka elégedetlen az Európai Unió menekültügyi intézkedéseivel. A felmérésben résztvevők 56 százaléka úgy gondolja, hogy az uniónak közvetlenül a háborús övezetekben kéne megoldania – szükség esetén katonailag is – a problémát.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
memocrat
2016. január 25. 13:16
Amikor szembesülnek a mindennapi problémákkal, amelyeket a befogadás felvet, akkor talán gondolkodnak tovább. Az integrálás ennél is több gondot hoz felszínre, és sokkal több pénzbe kerül. Kérdés, h a kormány változtat-e az eredeti álláspontján.
memocrat
2016. január 13. 20:17
Ugyanezt mondtam én is. Vannak barátaim, akik Münchenben dolgoznak menekültekkel és Magyarországon is. A siker minimális a befektetéshez viszonyítva.
somogy.megye
2015. december 13. 19:54
Hat igen. Feymann hogy nez most tukorbe? a fereg. Ma hallottam a radioban hogy ausztriaba nagyon nyomjak a poll korrektseget meg nem engednek semmilyen ellen velemeny vagy kritikat meguto hangnak a migrans politikajukkal kapcsolatban. Egy az egyben azt mondta a nyilatkozo hogy a munkahelyek kenyesen ugyelnek a polkorrektsegre es besugok jelentgetik egymast meg a facebook es hasonlolat is kemenyen nezi a munkaltato es dorgalas van ha valaki olyat oszt vagy kommentel amit nem kene. Hat ez is a legsotetebb idoket idezi (gestapo) kivancsi vagyok mint mondana fereg-waymann erre?
XPEH BAM
2015. december 13. 19:54
A legsötétebb időket idézi ez a közvéleménykutatás...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!