Megérkeztek Kanadába az első menekültek: a miniszterelnök köszöntötte őket

2015. december 11. 09:49

Justin Trudeau miniszterelnök köszöntötte a Kanadába érkező első 163 szíriai menekültet.

2015. december 11. 09:49

Megérkeztek Torontóba az első szíriai menekültek csütörtök éjjel: többek között a város polgármestere, Ontario elnöke és a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau fogadta őket több kormánytag társaságában. Trudeau az első két családdal találkozott: télikabátokat adott nekik. A menekültek a helyszínen azonosítás és egészségügyi ellenőrzés után rögtön TB-számot kaptak. A most érkezők utazását főleg magánúton szponzorálták családtagjaik, illetve szervezetek és más magánszemélyek.

Az érkezők menekültként szállnak le a repülőről, de a terminálból már Kanada lakosaiként sétálnak ki, TB-számmal, egészségügyi kártyával és a lehetőséggel, hogy kanadaiak legyenek. Ez azért lehetséges, mert nem bőrszín, vallás, nyelv és háttér alapján határozzuk meg, hogy kit tartunk kanadainak, hanem közös értékeink, álmaink reményeink és vágyaink alapján, amelyeket nem csak a kanadaiak, de a világ többi polgárai is osztanak” – mondta Trudeau.

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2016. március 13. 16:03
Mindenfajta ilyen típusú "migrációnak" ellene vagyok, ugyanis ez az újfajta gyarmatosításnak egy kifinomult formája. A gazdag országok felszívják a szegény országok által kiképzett embereket, ami által a szegény országok még kevésbé képesek a magasabb hozzáadott értéket produkálni. Így folyamatosan nő a szegény és a gazdag országok közötti különbség. Ez nem más, mint egy nagyon álságos neokolonizáció.
West Ham United
2016. január 10. 22:35
" hanem közös értékeink, álmaink reményeink és vágyaink alapján" Mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet... Ja, nem...
fogd a pénzt és kuss
2016. január 10. 22:32
"z azért lehetséges, mert nem bőrszín, vallás, nyelv és háttér alapján határozzuk meg, hogy kit tartunk kanadainak, hanem közös értékeink, álmaink reményeink és vágyaink alapján, amelyeket nem csak a kanadaiak, de a világ többi polgárai is osztanak” – mondta Trudeau." ... aha, akkor nem értem,, :-)
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:12
Miskolcon azt terjeszd, hogy a cigányok nem tudták bebizonyítani, hogy üldözöttek lennének és nem kaphattak menekültstátuszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!