Ausztria csak egy átkelőn engedi át a migránsokat

2016. január 21. 11:37

Az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, hogy tesztelni kezdték az átkelőpontot a szlovén-osztrák határon. Szigorúan ellenőrzik a migránsok iratait, ujjlenyomatot vesznek tőlük, továbbá átvizsgálják a ruháikat és a csomagjaikat.

2016. január 21. 11:37

Ausztria a jövőben csak Spielfeldnél engedi át a migránsokat, más átkelőhelyen nem – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában. Az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, hogy tesztelni kezdték az átkelőpontot a szlovén-osztrák határon. Szigorúan ellenőrzik a migránsok iratait, ujjlenyomatot vesznek tőlük, továbbá átvizsgálják a ruháikat és a csomagjaikat. Megkérdezik tőlük azt is, hogy hová tartanak, és ha erre „rosszul” válaszolnak – tehát nem Németországot vagy Ausztriát említik –, akkor visszaküldik őket Szlovéniába. Ugyanez történik akkor is, ha megbuknak a biztonsági ellenőrzésen.

Szerdán ötszáz migráns érkezett az átkelőponthoz. Közülük tizenhárom embernek nem engedték meg, hogy átlépje az osztrák határt. A fennmaradó csoportból mindössze tizenöten mondták, hogy Ausztriába tartanak, a többiek mind Németországba, azonban így is számítani lehet arra, hogy az osztrák „kvóta” hamar betelik – hangzott el a tudósításban. Az osztrák vezetés szerdán bejelentette, hogy Ausztria korlátozza a menedékkérők létszámát. Idén legfeljebb 37 500 embert engednek be az országba.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rojtos
2016. január 21. 17:57
"Betömte a nyitva hagyott lukat a tyúkhálón, ami igen jó húzásnak bizonyult, mert a birkák vissza táncoltak az akoljába." Zagyvaság, úgy ahogy van. Te is megérdemled a Dodó díjat.
szöszmi
2016. január 21. 17:55
"Ban Ki-Mun bácsi, tessék sokkot kapni! " ettől még hogy ötszázból tizenhármat visszautasítottak, nemigen fog sokkot kapni senki se..szerintem inkább továbbra is az nem megy szelfizni a mamához aki nem akar..úgyhogy ennek túl sok teteje nincsen, persze lehet hogy tizenhárom kivételével mindnek teljesen patent papírjai voltak, meg háborús menekült volt..csak hát nem biztos
Gombóc XVI. Artúr
2016. január 21. 17:54
A dánok is ezt fogják csinálni, a svédek is nagyon megszigorították a bevándorlást, úgyhogy a célországok kezdik erősen szűkíteni a lehetőségeket. Szóval akkor a keresztény Európa helyett a muszlim migránsok talán célba vehetnék a szintén muszlim öbölmenti országokat. Ott még a nők is tisztességesen öltöznek és nem provokáljak a ledér öltözetükkel a szegény kiéhezett férfiakat...
kukagyerek
2016. január 21. 17:54
"Ausztria csak egy átkelőn engedi át a migránsokat" .... Orbán is ezt csinálta! Csak akkor zárta le "teljesen" a határt amikor rádöbbent, hogy a potenciális szavazói mind leléptek. Betömte a nyitva hagyott lukat a tyúkhálón, ami igen jó húzásnak bizonyult, mert a birkák vissza táncoltak az akoljába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!