Dánia: kötelező sertéshúsevés az iszlamizáció ellen?

2016. január 21. 11:51

Bizarr vita alakult ki Dániában, miután egy óvoda a nagy számú muszlim óvodás miatt levette az étrendjéről a sertéshúst: a dánok többsége legszívesebben kötelezővé tenné a sertéshús fogyasztását.

2016. január 21. 11:51

A dániai Randers városában egy óvoda – az ottani nagy számú muszlim óvodásra való tekintettel – kivette az étrendjéből a sertéshúst – írja a Die Welt. Mivel Dániában a sertéshús fogyasztása nemzeti sportnak számít, az eset nagy vitákat kavart a skandináv országban. 

Egy randersi jobboldali populista politikus, Martin Henriksen most kötelezővé tenné a sertéshús fogyasztását, hogy megmentse a dán étkezési kultúrát. Szerinte nem a muszlim szabályoknak kellene érvényesülnie a gyerekek étkezése kapcsán. Szülői szervezetek és pedagógusok szerint viszont nem kellene kötelezően előírni a sertéshús fogyasztását. 
 
A dán Metroexpress lap által megrendelt közvélemény-kutatás szerint ugyanakkor tízből hat dán támogatná a sertéshús kötelező fogyasztását.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2016. január 22. 21:20
Büdös náczikok, nincsenek tekintettel mások vallási érzékenységére.
berzsian56
2016. január 22. 21:20
Ha nem ízlik a sertéshús, akkor kapjanak makkot. Az bio és egészséges.
Békanász a hasadon
2016. január 22. 20:30
Én csak a malacokat sajnálom.
Pandaka pygmaea
2016. január 22. 20:29
Húzzanak kerítést kolbászból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!