Donald Trump: A Kölnben történtekért a migránsok a felelősek

2016. január 10. 09:18

„Hihetetlen, ami történt, a bűncselekmények, a nemi erőszak, lehetetlen még belegondolni is, hogy mi történik Németországban!” – fejtegette Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns egy iowai kisvárosban, hozzátéve: a tömeges molesztálások kapcsolatban állnak a radikális iszlám terrorizmussal.

2016. január 10. 09:18

Az amerikai elnöki ambíciókat dédelgető republikánus Donald Trump egyik kampányrendezvényén szombaton arról beszélt, hogy a Németországban nők ellen szilveszterkor elkövetett tömeges támadás összefüggésbe hozható a „radikális iszlám terrorizmussal”.  

Iowa állam egyik kisvárosában, Ottumwában kampányolva Donald Trump – utalva a szilveszteri erőszak miatti kölni tüntetésre – azt mondta: „a németek az utcákon lázadoznak”, s úgy fogalmazott, hogy a tömeges támadások összefüggésbe hozhatók a radikális iszlám terrorizmussal, és azzal, hogy „Németországba az elmúlt időszakban migránsok milliói érkeztek”. 

„Szegény Németország! Most meg lázadoznak Köln utcáin. Lázadoznak! Hihetetlen, ami történt, a bűncselekmények, a nemi erőszak, lehetetlen még belegondolni is, hogy mi történik Németországban! Itt van egy ország, amelynek korábban nem voltak ilyen gondjai, nem is ismerte ezeket a problémákat!”  – fejtegette a milliárdos üzletember, aki pillanatnyilag a republikánusok legnépszerűbb jelöltje. 

Trump, aki korábban azt javasolta, hogy átmeneti időre tiltsák meg muszlimok beutazását az Egyesült Államokba, most arról is beszélt, hogy világszerte gondok vannak a radikális iszlámmal.    

Az elnökjelölt-aspiráns pénteki, dél-karolinai kampányrendezvényéről a biztonságiak kivezettek egy csak a hajat fedő iszlám fejkendőt, hidzsábot viselő muszlim asszonyt, aki tiltakozása jeleként némán felállt, amikor Trump azt fejtegette a pódiumon, hogy a szíriai polgárháborúból menekülők az Iszlám Állam terroristái.

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wendriner
2016. január 10. 22:04
Az amik választhatnak egy Trump és egy trampli között.
választópolgár
2016. január 10. 16:53
És ezekkel a mélyenszántó gondolatokkal, gyermeki helyzetértékeléssel is lehet valaki elnökjelölt. Az amerikai álompolgár: https://www.youtube.com/watch?v=0OpPgA1buC4
Morgen
2016. január 10. 15:42
Trump téved. Merkel a felelős.
devilfish
2016. január 10. 15:29
Nem bunkó. Egy milliárdos, aki szarik a pc-re, meg az amerikai politikai elitre. Hétköznapi nyelven beszél, hogy mindenki értse. Ha megválasztják, majd visszavesz belőle. De, előbb kirugdalja a balos liberálisokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!