Kitiltották a menekülteket a dán nightclubokból

2016. január 19. 20:34

A dán nightclubok egy része megköveteli, hogy a belépők angolul, németül vagy dánul tudjanak, mivel az utóbbi időben több nő is panaszkodott arról, hogy menekültek szexuálisan zaklatták. Az egy szír nightclub tulajdonos elmondta: „Amikor meglátnak egy nőt, megőrülnek.” Eközben Helsinkiben a kölnihez hasonló szilveszteri molesztálások ügyében nyomoznak.

2016. január 19. 20:34

Több nő is panaszolta, hogy migránsok zaklatták őket, ezért ezentúl nem mehet be akárki a dán éjszakai klubokba – írja az MNO az International Business Times-ra hivatkozva. A dán nightclubok a jövőben megkövetelik a vendégektől, hogy beszéljenek angolul, németül vagy dánul és ezt bizonyítani is tudják. Az intézkedést azért vezették be több klubban, mert több hölgyvendég szerint is menekültek szexuálisan zaklatták őket.

Az ország déli részén található Sønderborgban a The Buddy Holly nightclub vezetői úgy döntöttek: a szórakozóhelyre csak az mehet, aki szót ért a személyzettel. Az egész Dániában 1500 üzletet képviselő Danmarks Restauranter og Cafeer pedig arról számolt be, hogy több éjszakai klub is hasonló döntést hozott.

Amikor meglátnak egy nőt, megőrülnek

„Ha a vendégek egy csoportja fenyegető magatartást mutat, és nem tudsz velük párbeszédbe elegyedni, annak van némi biztonsági kockázata” – jelentette ki a dán TV2-nek a szervezet ügyvezető igazgatója, Torben Hoffmann Rosenstock. „A férfi vendégek egy nagyobb csoportjának, amelyik a helyi menekültközpontból jön, súlyos problémái vannak az ellenkező nem tiszteletével” – fejtette ki Glen Hollender a sønderborgi Den Flyvende Hollænder klubtól.

Rafi Ibrahim, aki Szíriából emigrált korábban Dániába, Haderslevben vezet egy nightclubot. A férfi Copenhagen Postnak pedig úgy nyilatkozott az RT szerint: sok menekült, illetve menedékkérő nem ismeri a szabályokat. „Amikor meglátnak egy nőt, megőrülnek, és megpróbálják megfogdosni őt, vagy megragadni a ruháját.”

Az Amnesty International kritizálta a klubokban bevezetett szabályozást, mivel szerintük az igazságtalanul diszkriminál egyeseket.

Finnországban is történtek molesztálások szilveszterkor

Az MNO az MTI alapján ír arról, hogy a finn rendőrség nyomozást folytat 15 szilveszteri szexuális zaklatás ügyében; az elkövetők a feljelentések alapján külföldi kinézetűek voltak, és a rendőrségi jelentés a németországihoz hasonló esetekről számol be.

Újévkor Helsinki központjában egy esetben nemi erőszak történt, két esetben kísérlet erre, a többiben pedig 10-20 fős, külföldi hátterű csoportok tapogatással, fogdosással vagy az arc megnyalásával molesztáltak nőket. A csoportok egyértelműen előre átgondolt taktikával cselekedtek: a gyanúsítottak körbevették az áldozatukat, miközben közülük néhányan elkövették a bűncselekményt – derül ki a jelentésből.

A tettesek menedékkérők vagy „külföldi jellegzetességgel” bírtak. Három esetben már azonosítottak tetteseket, akik menedékkérőknek bizonyultak – mondta a Reuters hírügynökségnek Jonna Tunen, a rendőrség főfelügyelője. Tavaly mintegy 32 ezer menedékkérő érkezett Finnországba, a többségük Irakból és Szomáliából – emlékeztet a távirati iroda.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bravo
2016. augusztus 13. 00:54
A dán PM. nagyon karakteres és korrekt ember. A tamilok fellépése 1988-91-ig megadta azt a keretet ami alapján sokan utáljuk az ámokfutókat.
rozsogátor
2016. január 22. 14:27
Szó esett itt már a szegény "menekültek" lelki traumáiról amit "menekülés" közben vakartak össze. Volt szó arról, hogy szerencsétlenek az esküvő előtti nemi élet hiánya miatt frusztráltak és ezért a leküzdhetetlen vágy, hogy gyönyörű lányainkat és asszonyainkat szakmányban erőszakolnák. Mi a f@sz van az átlagos, hozzám hasonló 40-es családapákkal akiket a "fújkakás"sorkatonai (bizony kényszersorozás) szolgálat alatt megtanítottak AK47-et betárazni és kezelni. Tárazás, tűzváltókar használata, célzás, lövés kombókra. Na ezt én még megfejelem egy lassacskán 20 éves de remek állapotnak örvendő "körbecsövezett" japán még klasszikus "nagyonvas" terepjáróval is. Ha nem lövöm magam azonnal fejbe akkor bizony nagyon szar napja lesz annak akinek kedve támad az enyéimhez a saját portámon. Nem kötelező egyetérteni, de mindenképp érdemes elgondolkozni rajta a szomszédunkban zajló eseményeket figyelembe véve.
Megtalálta
2016. január 22. 14:24
A kidobók meglepően profik nonverbális kommunikációban. Gondolom, ez Dániában sincs másként.
sersem4
2016. január 22. 14:20
Az uszodákból kirakják őt, a buszra már nem szállhatnak helyiekkel, bulizni is csak rohamrendőrők kíséretében tudnak, már night klubba sem járhatnak szegények. Semmi szórakozásuk nem maradt. Dolgozni már próbáltak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!