Komoly pénzt kapnak Milánóban azok, akik migránsokat fogadnak be

2016. január 04. 17:59

Január 15-éig várja a milánói önkormányzat azoknak a jelentkezését, akik legalább félévig hajlandóak lennének menedékkérőket befogadni. Mindezért cserébe juttatását is kapnának: havonta 300 és 400 euró közötti összeggel segítené az önkormányzat a befogadó családokat.

2016. január 04. 17:59

Havi négyszáz euró (több mint 120 ezer forint) anyagi támogatást nyújt Milánó önkormányzata az Olaszországban menekültként tartózkodó bevándorlókat befogadóknak. Az Északi Liga pártja tiltakozik. A menekülteket befogadni kész milánóiak jelentkezését január 15-ig várják. Feltétel, hogy a befogadó olasz állampolgár Milánó területén lakjon és a menekülteknek külön berendezett szobát tudjon biztosítani ehhez tartozó fürdőszobával. Az önkormányzati pályázat szerint elsősorban milánói családok jelentkezését várják. A menekülteknek legalább hat hónapig kell szállást és ellátást biztosítani, ez az időszak azonban meg is hosszabbítható. Ennek fedezésére a milánói önkormányzat minden bevándorló után legalább havi 300 eurót folyósít a menekülteket befogadóknak, amely 400 euróig emelhető. A bevándorlókat befogadó olaszokat kétnapos képzésben részesítik. 

Az ellenzék kiakadt

A Giuliano Pisapia – a balközép kormánypárt, a Demokrata Párt (PD) politikusa – vezette milánói önkormányzat kezdeményezése az ellenzéki pártok azonnali reakcióját váltotta ki. Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője Facebook-profilján az anyagi nehézségekkel küszködő olaszok iránti „rasszizmusnak” nevezte, hogy a költségvetés forrásait a bevándorlókra fordítják. A tavaszi polgármesteri választásra készülő PD kampányfogásáról beszélt a jobboldali Olasz Testvérek (FdI), a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) szerint pedig a római kormány az olaszokat terheli a migráció megoldatlan problémájával. 

A menekültekre szánt pénzt a belügyminisztérium és az Olaszországban menekültkérelemért folyamadó bevándorlókat segítő országos szolgálat (Sprar) biztosítja. Tavaly Olaszországban több mint 60 ezren nyújtottak be menekültkérelmet. A kérelmek elbírálása általában fél évet vesz igénybe. 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
memocrat
2016. január 25. 17:05
Akkor ez lakhatási támogatás. Ez sem hatalmas összeg Milánót tekintve. Valakinek leírtam szerencsétlen nyugatiak kálváriáját. Skóciában már fogadtak szíreket. Cameron okosan csinálta, hagy időt felkészülni a fogadásukra. Építenek nekik szociális bérlakásokat. Egy halom örült meg csak fogadta őket. A berlini ismerőseim egy hónapja mondták, h Berlin hemzseg a lakáskeresőktől. És ezek dumálnak humánus bánásmódról. A saját népükkel lennének humánusak. Kiakaszt a képmutatás.
memocrat
2016. január 15. 17:59
Milánóban havi 400 euróból képtelenség eltartani bárkit. A lakáshiány miatt van ez. Németo-ban, Belgiumban, Skandináviában, kétségbeesve keresnek lakást a migránsoknak.
memocrat
2016. január 15. 17:59
Főleg a déli rész szegény. Alacsonyabb az életszínvonal, mint Magyaro-on. Az olasz barátaim mesélték, h óriási a felháborodás.
memocrat
2016. január 13. 20:17
Igen, aki összehasonlítja őket, az elég egyszerű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!