Az NDK-hoz hasonlította Merkel Németországát a bajor kormányfő

2016. február 09. 20:53

Németországban nem a jog és a rend, hanem a jogtalanság uralkodik, mondta a menekültválság kapcsán Horst Seehofer. A bajor kormányfő egy helyi lapnak nyilatkozva gyakorlatilag ugyanazt a szót aggatta Merkel Németországára, mint amit pártja, a CSU utoljára az NDK esetében használt.

2016. február 09. 20:53

„Ami most van, az nem a jog és a rend uralma” nyilatkozta Horst Seehofer bajor kormányfő a Passauer Neue Presse című regionális napilapnak, felidézve Udo Di Fabio alkotmányjogász véleményét, miszerint a német kormánynak kötelessége megvédeni az ország határait. Az, hogy menekültek és migránsok érvényes beutazási papírok nélkül Németország területére léptek, egyértelműen törvénysértés mind az alkotmányjogász, mind Seehofer pártja szerint.

A szerdán megjelenő interjúban a CSU-s politikus azzal, hogy azt mondta, hogy Németországban nem a jog, hanem a jogtalanság uralkodik, gyakorlatilag Unrechtstaatnak, vagyis a jogtalanság államának nevezte Németországot – ezt az teszi igazán pikánssá, hogy pártja korábban csak az NDK-t és más diktatúrákat illetett ezzel a kifejezéssel. És persze az is, hogy ez a párt Angela Merkellel együtt kormányoz.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. március 14. 12:52
Dühöng a liberálfasizmus. De ebben ti is benne vagytok fülig! (Már rég valagba kellett volna rúgni a magából kifordult némbert)
választópolgár
2016. március 06. 05:49
Én a helyében sarokba szorítanám a valóságtól elrugaszkodott gyermektelen aggszüzet, hogy Bajorország önállóan is folytathatná az életét, sőt jobban is járna, annál is inkább mivel a legjelentősebb autógyárak, ipar és hegyek, túrizmus náluk vannak...
Tiszafa
2016. február 10. 22:22
Van ennél nagyobb baj is Németországban, mint az amúgy is sikamlós jogállamiság megléte, avagy hiánya. A német nemzet úgy ahogy van, teljes mértékben agymosott. Ráadásul egy teljes körű lelki terror bénítja a létét. Na ez az igazi probléma, és nem csak a németek látják majd kárát, hanem Európa is.
Vezetéknév Utónév
2016. február 10. 22:20
Amikor egy keresztény-konzervatív tartományi vezető a kommunizmushoz hasonlítja a keresztény-konzervatív kancellár ténykedését, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az elmekórtani vizsgálatok bevezetése a politikába nem halogatható tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!