Ideiglenes befogadóállomás épülhet Körmenden

2016. február 29. 16:33

Akár ötszáz ember befogadására is alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomást hoznak létre Körmenden, és hasonló létesítését tervezik Szentgotthárd mellett is.

2016. február 29. 16:33

Háromszáz-ötszáz ember befogadására alkalmas ideiglenes migrációs befogadóállomás jön létre a következő napokban Körmenden, és hasonló létesítését tervezik Szentgotthárd mellett is – tudatta Körmend polgármestere hétfőn az MTI-vel.

Bebes István (Fidesz-KDNP) elmondta, a hétvégén már kaptak információkat a kialakult helyzetről, hétfőn pedig a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal illetékesei rendkívüli testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a tervezett lépésekről.

A polgármester hangsúlyozta: egyelőre csak a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén létesítendő sátortábor felépítéséről esett szó, arról továbbra sincs információjuk, hogy migránsok mikor érkeznének a Rába-parti városba.

Hozzátette, inkább egyfajta felkészülés zajlik, hiszen közismert, hogy a szomszédos Ausztriában több ideiglenes beléptetőpont kialakításáról döntöttek, ezek között szerepel a heiligenkreuzi is, ami indokolja, hogy Körmenden, illetve Szentgotthárdon ismét létesítsenek sátortábort.

Bebes István az MTI kérdésére elmondta: továbbra is úgy tudja, hogy az ideiglenes táborok csak nyitott intézményként működhetnek, de a közbiztonság fenntartását a rendőrség szavatolja, erre határozott ígéretet kaptak Tiborcz Jánostól, Vas megye rendőrfőkapitányától, aki szintén ott volt a hétfő délelőtti körmendi testületi ülésen.

Tompa László (Pro Körmend) önkormányzati képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: a helyi polgárok biztonságérzete miatt fontosnak tartják a polgárőrség megerősítését, a migránsok rossz egészségi állapota miatt a rövidesen elkészülő körmendi kórház ágyszámainak növelését, valamint azt is, hogy a körmendi befogadópontot egy nyugati határhoz közelebb eső területre helyezzék át. 

Szentgotthárdon az MTI értesülése szerint délután kezdődik rendkívüli testületi ülés, amelyen szintén a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársai adnak tájékoztatást.

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mawseed
2016. március 18. 23:02
Még jó hogy a viktor nem azt irta alá, nem úgy, nem akkor...:))))))))))
mawseed
2016. március 17. 18:53
Te most játszod a suttyót, vagy az is vagy?
mawseed
2016. március 17. 18:53
Te törni magyar?
katus
2016. március 02. 01:31
http://www.echotv.hu/video/110673/20160212 _Vilagpanorama A folyamatosan életben tartott, mesterségesen gerjesztett migránskérdéssel el lehet terelni a figyelmet hazánk más, súlyos ügyeiről, bajairól, amelyeket a választási kampányígéretek teljesítetlensége vagy éppen túlteljesítése okoz, ez igaz. A közvélemény folyamatos sokkolása bevándorlással, terrorveszéllyel szintén alkalmas arra, hogy az emberek ne azzal foglalkozzanak, amivel szintén kellene. Ma Magyarországon nem a bevándorlás a legfőbb, az egyedüli baj. Hanem éppenséggel a kivándorlás, az elvándorlás, a kihalás, az elfogyás. -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!