Jogszerűen veszi őrizetbe Ausztrália a migránsokat

2016. február 03. 16:01

Az ausztrál Legfelsőbb Bíróság szerint idegenrendészeti őrizetbe lehet venni azokat a migránsokat, akiket az ország felségvizein fognak el.

2016. február 03. 16:01

Elutasította az ausztrál Legfelsőbb Bíróság egy bangladeshi nő keresetét és kimondta, hogy nem jogellenes, ha a kormány elrendeli az ország felségvizein hánykolódó menedékkérők idegenrendészeti őrizetét.

A helyi emberi jogi szervezet igazgatója természetesen nem ért egyet a döntéssel, szerinte rossz az a döntés, ami felhatalmazza a miniszterelnököt és a bevándorlási minisztert, hogy bárkit egy tollvonással egy kis szigetre helyezzen át.

Nauru szigete, melyen a migrációs központ található, mintegy 2500 kilométerre van Ausztriáliától, és jelenleg mintegy 1400 migráns várja a szigeten menedékkérelmet elbírálását.

A jogvédőkkel szemben az ausztrál miniszterelnök egyetért a bírósági döntéssel. Szerinte fontos a megfelelő jogi háttér ahhoz, hogy meg tudják védeni a határaikat és hogy megakadályozzák az emberek vízbefulladását.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2016. február 29. 14:09
"...nem jogellenes, ha a kormány elrendeli az ország felségvizein hánykolódó menedékkérők idegenrendészeti őrizetét..." Hja kérem, az AU nem egyenlő EU.
bispora
2016. február 17. 19:06
Merkelnek, Ciprasznak, Junckernek, Mogherininek átküldeni -stop. Kapják be- stop. Itt a bizonyíték arra, hogy árulók-stop. Migráció-STOP!
robag
2016. február 17. 18:58
Örülök a hírnek. Még sok ilyet Ausztráliának és itt Európában is hasonló fejleményeket a közeljövőben (még komolyabbakat is).
Starlord
2016. február 06. 21:29
Ezek a nagyon emberjogi lozungok gyakorlatilag alkalmasak akár még arra is hogy menekülteknek álcázott seregekkel foglaljanak el meg rohanjanak le egész országokat. Amikor pedig azt látod, hogy nem csak hogy alkalmasak erre, hanem konkrétan erre is akarják használni, akkor csak egy idióta szellemi fogyatékos nem kap észbe. Az emberi jogok nem arról szólnak és soha nem is arról szóltak, hogy a törvénytisztelő embereknek le kellene mondania a saját jogaikról mások javára. Ezek az emberjogi harcosok tök hülyének néznek minket. Oké, hogy tollas a hátunk, de hát angyalok vagyunk mi nem madarak. :P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!