Nemmel szavaztak Svájcban a bevándorlók kiutasításának szigorítására

2016. február 29. 11:00

Nemmel szavaztak a svájciak a bevándorlók kitoloncolásának szigorításáról szóló népszavazáson.

2016. február 29. 11:00

Népszavazáson utasították el Svájcban azt a javaslatot, hogy szigorítsák a bűncselekményt elkövető külföldiek automatikus kitoloncolását lehetővé tévő törvényt. A népszavazásra kerülő kérdést a bevándorlásellenes Svájci Néppárt terjesztette elő, de a kormány szerint a javaslat alapjában véve ellentétes a jogállamisággal és a nemzetközi joggal is. Simonetta Sommaruga igazságügyi miniszter szerint a népszavazás eredményével a svájciak megvédték a jogállamiságot. 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fiorini
2016. szeptember 30. 16:24
De nem úgy van akkor, hogy először egyéniesített bírósági eljárás keretében eldöntik, hogy bűncselekményt követett-e el az illető (hiszen ítélet nélkül csak gyanúsított lehet), aztán, ezek szerint, újabb egyéniesített bírósági eljárás keretében eldöntik, hogy kitoloncolják-e?
rajgy
2016. július 15. 10:51
A szavazatokból ítélve, itt a Mandineren sokan meg sem értették ezt a hírt. Nem a kitoloncolás ellen szavaztak a NEM-mel szavazók, hanem mert a szélsőjobb az egész jogi eljárást félresöpörte volna, és ezzel túlfeszítette a húrt. Vagyis még a 2. és 3. generációs leszármazott bevándorlókat is már kissebb kihágásokért kirúgtak volna.
HattoryHanzo
2016. március 14. 15:38
Mivel az olvasás utáni szövegértés ezek szerint nem alapfelszereltsége a hozzászóló, NER kompatibilis többségnek: " szigorítsák a bűncselekményt elkövető külföldiek automatikus kitoloncolását lehetővé tévő törvényt." 1. Tehát már van olyan törvény, ami a bűncselekményt elkövető külföldiek automatikus kitoloncolását lehetővé teszi. 2. Azt nem szavazták meg, hogy már kisebb súlyú ügyekben alkalmazni lehessen.
trespass
2016. március 08. 11:16
Többek között azért az egyik legjobb hely a világon Svájc, mert a polgárait felnőttként kezeli és ennek megfelelően a polgárai felnőttként viselkednek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!