Aláírást gyűjt az Együtt a kvótarendszerről szóló népszavazás ellen

2016. március 02. 13:48

Egyszerre kezd aláírásgyűjtésbe az Együtt a kvótarendszerrel kapcsolatos népszavazás ellen, valamint a népszavazások szerintük erőszakos megakadályozásával szemben.

2016. március 02. 13:48

Aláírásgyűjtést indított az Együtt a kvótarendszer ügyében a kormány által kezdeményezett népszavazás ellen, valamint a népszavazások szerintük erőszakos megakadályozásával szemben. A párt elnöke szerdán a budapesti Nyugati téri helyszínen botránynak nevezte, hogy az ügyészség nem indított még nyomozást a Nemzeti Választási Irodánál a múlt héten történtek miatt. 

Szigetvári Viktor úgy fogalmazott: „múlt héten Orbán Viktor betetőzte azt az alkotmányos puccsot, amelyen elvitatja az emberek jogát, hogy a számukra fontos kérdésekben elmondhassák a véleményüket”. A Nemzeti Választási Irodánál történteket „a fideszes bőrfejűek botrányának” nevezte, álláspontja szerint ez folytatódott azzal, hogy a Nemzeti Választási Bizottság „egy nyíltan alkotmányellenes kérdést engedett tovább”, a baloldali népszavazási kezdeményezést pedig legázolta. 

„Az Együtt álláspontja szerint ma Orbán Viktor akadályozza, hogy olyan kérdésekben legyen népszavazás, ami az embereknek fontos és közben (...) erőszakhoz folyamodik az emberek akaratával szemben” – mondta a választási irodánál történtekre utalva. 

„Orbán Viktor Vlagyimir Putyin kottáját énekli”

Szigetvári Viktor szerint a kormányfő nem a kvótáról akar népszavaztatni, hanem Európából, az Európai Unióból akarja kifele vinni Magyarországot. Hozzátette: pártja szerint Orbán Viktornak erre nincs felhatalmazása. 

Az Együtt elnöke előrevetítette: ha kiírják a kötelező betelepítési kvótákkal összefüggő népszavazást, akkor azt bojkottálni fogják, mivel törvényellenesnek tartják. Hozzátette, a kampányban ugyanakkor nem fognak „lazsálni”, mert el kívánják magyarázni az embereknek, hogy „amíg Orbán Viktor Vlagyimir Putyin kottáját énekli, addig nem nyugszik, amíg ki nem viszi ezt az országot az Európai Unióból”, miközben szerintük Magyarországnak „nyugaton a helye”

Az Együtt „Lopják a jogom! A józan középúton Európáért és a népszavazásokért” címmel ellátott papírokon gyűjti az aláírásokat. A dokumentumon az szerepel: „Orbán Viktor csak abban enged népszavazást, ami neki tetszik. Ezért akadályoz meg akár erőszakkal is mindent, ami a nép igazi véleményét mutatná meg. Tiltakozzon Ön is a népszavazások erőszakos megakadályozása és az Európa elleni gyűlöletkeltés miatt! Béke és Európa nélkül nincs Magyarország! Védjük meg Magyarországot Orbántól és a Fidesz önkényétől!”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2016. március 03. 13:45
"múlt héten Orbán Viktor betetőzte azt az alkotmányos puccsot, amelyen elvitatja az emberek jogát, hogy a számukra fontos kérdésekben elmondhassák a véleményüket" Mármint Nyakó, a maszop és a debil ellenzék szerint fontos kérdésekben. Megjegyzem, nem hinném, hogy az ellenzék szimpatizánsai nagyon örülnének annak, hogy ez a túlmozgásos idióta a saját szellemi szintjére húzná le őket: a vasárnapi nyitvatartás fontos, a menekültügy meg nem annyira. Akkor már tisztább lenne azt hangoztatni, hogy: "azé' akarunk népszavazást a vasárnapi nyitvatartásró' mer' vagyunk olyan hülyék, hogy aszisszük azzal meg lehet dönteni az orbánrezsimet" Egyébként meg továbbra is várjuk a "alkotmányos puccs" mint olyan szabatos leírását.
vigyor
2016. március 03. 13:44
Legalább dolgoznak.
Dénia
2016. március 03. 13:44
Én sokallom azt a négy százalékot. Szerintem az sem igaz.
Nannyó
2016. március 03. 13:44
Nincsenek ők eltájolva, csak ennyire erőszakosak. Meg akarják változtatni a magyar lakosság véleményét a migránsügyről. Egyszerűen ez a feladatuk... Kíváncsi vagyok, mi fog nekik sikerülni, mert valamelyik közvéleménykutató azt mérte, hogy a magyar lakosságból 4, azaz négy százalék támogatja feltétel nélkül a kvótarendszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!