Egymillió eurós támogatást kapnak az olaszok a menekültek hazatelepítésére

2016. március 31. 15:13

Mintegy 350 millió forintos, 1,14 millió eurós sürgősségi támogatást nyújtást az Európai Unió Olaszországnak. A pénzből a menekültek önkéntes hazatérését és visszailleszkedését segítő rendszert kell létrehoznia a Nemzetközi Migrációs Szervezetnek Olaszországban.

2016. március 31. 15:13

Olaszországba illegálisan érkezett migránsok önkéntes hazatelepítésére 1,14 millió euró támogatást nyújt az Európai Unió – tájékoztatott közleményében az Európai Bizottság csütörtökön. A mintegy 350 millió forintnak megfelelő összeget sürgősségi segítségnyújtás keretében juttatja az uniós bizottság a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) részére, hogy az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók önkéntes hazatérését és visszailleszkedését segítő rendszert hozzon létre. 

A rendszer keretében tájékoztatást fognak nyújtani az önkéntes hazatérés lehetőségéről, és segítik a bevándorlókat a visszatérési folyamatban. A migrációs szervezet támogatni fogja a visszatérők beilleszkedését, lakhatását, tanulását, szakképzését és munkához jutását annak érdekében, hogy a programban részt vevők ne keljenek útra újabb illegális bevándorlást megkísérelve.

A csütörtökön bejelentett támogatással 2014 óta 22 millió euróra emelkedett az Olaszországnak a migrációs válsággal kapcsolatban átutalt segélyek összege. A bizottsági tájékoztatás szerint a 2014-2020 periódus alatt Olaszország a migrációs krízis okozta kiadásainak fedezésére 593 millió euróra számíthat uniós forrásból.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!