Előre megszabott éves menekültkvótát javasolnak a németek és az olaszok

2016. március 06. 11:27

Közös levelet írt az Európai Bizottságnak a német és az olasz belügyminiszter. A menekültkrízis rendezésére tett javaslatuk szerint egységes európai kritériumok szerint kellene meghatározni, hogy ki menekült és ki gazdasági bevándorló, és előre meghatározott éves kvóták alapján kellene elosztani a menedékkérőket. A javaslatban szó van a közös európai határellenőrzésről is.

2016. március 06. 11:27

Erős és közösen kezelt európai menekültügyi és visszatoloncolási rendszert javasolt Angelino Alfano olasz belügyminiszter olasz sajtóértesülések szerint abban a levélben, amelyet német kollégájával, Thomas de Maiziére-rel az Európai Bizottságnak írt a migrációs válság megoldásáról. A levelet Frans Timmermansnak, az Európai Bizottság alelnökének és Dimitrisz Avramopulosz migrációs és belügyi biztosnak címezték. 

A közös olasz-német levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra, az olasz napilapok vasárnapi értesülései szerint azonban a belügyminiszteri kezdeményezés több javaslatot tartalmaz az EU-ba tartó migráció kezelésére. Alfano és de Maiziere a migránsok közös, európai szintű regisztrációját szorgalmazza egy európai menekültügyi hivatal felállításával, amely a már létező Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal (EASO) megerősítését jelentheti munkatársakkal, irodákkal és főleg forrásokkal. 

Hasonlóképpen az európai határellenőrzésért felelős Frontex ügynökség katonái a közös európai határőrség szerepét kapnák. A menekültek befogadása európai kritériumok szerint történne, vagyis minden tagállamnak hasonló feltételek szerint kellene különbséget tennie menekült és gazdasági bevándorló között. A menekültek elhelyezése független lenne a belépő országtól, vagyis az olasz és német belügyminiszter a dublini rendelet módosítását javasolja, amely a menedékjog iránti kérelem beadását ahhoz az európai tagállamhoz köti, amelybe a bevándorló elsőként lépett be az EU-ba.     

A levél szerint a menekültek európai elhelyezése előre megszabott éves kvóták szerint történne. A javaslatok között szerepel az is, hogy a menekülteket egyenesen hazájukban vagy a tranzitországokban regisztrálnák, tehát még mielőtt belépnének az EU-ba. Ezenkívül európai szintű visszatoloncolási rendszert javasolnak az EU-ba belépett, de menedékkérelemre nem jogosult személyek kiutasítására.  

Róma és Berlin egységes a migránskérdésben – írta a Corriere della Sera. Az olasz napilap úgy tudja, hogy a levélben szó van a migráció kezelése katonai és pénzügyi költségeinek európai megosztásáról, valamint egy közös európai külpolitikáról is a bevándorlás területén.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. május 15. 08:22
"Veres Janinak igaza van. Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata"
Héja
2016. május 15. 08:22
Mindezt Orbán egy éve javasolta. Akkor lenácizták. Az ordító egerek kezdenek csöndesedni. Ám egy halk bocs' ezek után se várható. A német lügepresse továbbra is habzó szájjal hazudik.
Senye Péter
2016. május 15. 08:22
Olaszország példát vehetett volna az ausztráloktól, akik a tengeren érkező menekülteket vagy egy távol eső szigeten rakták ki, vagy üzemanyagot, vizet és élelmet adva nekik vissza irányították. Most ne akarják ránk tukmálni befogadottjaikat. Egyébként arra megy ki a játék, hogy távoli földrészek tízmillióinak beengedtetésével mindenre kész új-európai népességet hozzanak létre.
Türelem
2016. május 15. 08:21
Egy újabb Hitler-Mussolini paktum. Renzi olasz miniszterelnök is baloldali, miként volt kezdetben Mussolini is. Sikeresen szerkesztette a szocialisták lapját, az Avantit-t is. Majd szép lassan behódolt annak a Berlinnek, amely ellen minden erejével küzdött. Az olasz gazdaságot a németek percek alatt bedönthetik, ha úgy kívánja politikai érdekük. De az olaszok így is pórázon tarthatók. Merkel jól látja, hogy Itália legnagyobb gondja a melegek házassága - ezt most törvényesítették , s a miniszterelnök máris bejelentette, hogy következik a gyermekek örökbefogadásának szabaddá tétele -, az ország rövid időn belül iszlamizálódik, a tanulók húsz százaléka már muszlim, a szabadkőműves pápa szétverte a Vatikánt, így nincs többé morális gátja a kereszténység olaszországi és európai felszámolásának. A görögök után az olaszok gazdasági csődjéről beszélt minden komoly gazdasági elemzés. Így tehát egy gazdaságilag, erkölcsileg megroppant Olaszország már nem tényező Berlin számára. A német diktat szerint járnak el. Az ENSZ illetékes hivatal a napokban hívta fel a figyelmet arra, hogy Afrikában, a szegénység, a klíma változás és a demográfiai robbanás okán HATVAN MILLIÓ ember készül arra, hogy Európába telepedjen át. S ez még csak Afrika. A mostani népvándorlásból is jól látható, hogy a krízis övezetekből érkezőkön túl, a világ minden tájáról özönlenek a migránsok. El fogják árasztani és pusztítani Európát. Gazdaságilag, politikailag, vallásilag, fizikálisan. Elérkezett annak az ideje, hogy Orbán népszavazást írjon ki Magyarország, EU-ból történő kilépéséről, hogy világosan a nép elé tárja a a ránk erőszakolni tervezett migrációs politika halálos következményeit. Össze kell hívni az embereket Rákos mezejére. Valamint új szövetségesek után kell nagyon gyorsan néznünk. Az nem lehet, hogy ismét egy vesztes, mindent elpusztító szövetségi rendszernek várjuk ki a végnapjait. Tanulnunk kell a hitleri időkből, Merkel ugyanebből a kottából játszik. Nem szeretném, ha a káosz,a lét-és közbiztonság hiánya szülte helyzetben elmaradnának a turisták - a GDP közel 10 százaléka származik az idegenforgalomból - , nem szeretném ha a migránsok miatt zsidókat és nem zsidókat gyilkolnának, ha miattuk kiürülne a Liszt Ferenc és a Klauzál tér, a Pannónia utcai belga söröző, elmaradna a tavaszi-nyári-őszi, oly sikeres Zsidó fesztivál, ha a magyarországi templomokat, zsinagógákat harckocsikkal kellene védeni, ha végleg bedőlne a gazdaságunk, felszámolódna a virágzó kulturális életünk. Itt az ideje az ellenzéki pártok kiállásának is. A migráció kérdése igazi, vérbeli vízválasztóvá vált. Két politika erővonal maradt, a hazájukat védő, betelepítések elleni, valamint a hazájukat feladó, betelepítést elfogadó pólus. nem maradtak árnyalatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!