Magyar rendőrök indultak a görög határra

2016. március 16. 09:07

Húszfős rendőrkontingenst küldtünk Macedóniába, hogy védjék Magyarországot és az Európai Uniót – nyilatkozta Papp Károly országos rendőrfőkapitány. A lépés azzal lehet összefüggésben, hogy Orbán belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György 15 ezer feltorlódott emberről beszélt a macedón-görög határszakaszon.

2016. március 16. 09:07

Magyar rendőrkontingens indult útnak Macedóniába szerda reggel, a húszfős egység a macedón-görög határszakaszon teljesít majd szolgálatot.

Papp Károly országos rendőr-főkapitány a kontingens útba indításakor a Készenléti Rendőrség budapesti központjában elmondta: azzal, hogy néhány hete lezárták a macedón-görög határt, az illegális bevándorlással összefüggésben jelentősen megváltozott a helyzet, a macedón rendőrség támogatására nem csak Magyarország, de Csehország, Szlovákia, Ausztria és Németország is küldött egységeket. 

Felidézte azt is: nem először küld rendőröket Magyarország Macedóniába, az előző egység február elején tért vissza egyhónapos kiküldetéséből, munkájukról elismerően nyilatkoztak a macedón rendőrök. Az országos rendőr-főkapitány hangsúlyozta: a magyar rendőrök nem csak Macedónia közbiztonságára fognak figyelni, nem csak Macedóniát védik, de munkájuk során a Magyarországot és az Európai Uniót is. 

Orbán főtanácsadója: napi 3 ezer migráns érkezik a görögökhöz

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt korábban, hogy a nyugat-balkáni útvonal lezárása után már csak érvényes schengeni vízummal juthatnak el a migránsok Nyugat-Európába. Ez egyben azt is jelenti, hogy jelentős számú menekült rekedt a nyugat-balkáni útvonal államaiban – tette hozzá.

A főtanácsadó elmondta, hogy Görögországban 36 ezer illegális bevándorló tartózkodik és naponta 2-3 ezer érkezik a görög szigetekre Törökországból. Az idomeni görög-macedón áteresztési pontnál mintegy 15 ezer ember halmozódott fel. Macedóniában 1500, Szerbiában 2 ezer, Horvátországban pedig 500 migráns tartózkodik, akiknek egyelőre bizonytalan a sorsuk – mondta.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Haka Pc
2016. március 19. 12:03
Már megvan a rohadtaknak a helye, messze tőlünk. Ez tuti.
Wilbur Nárcisz-11 Swain
2016. március 17. 15:53
Vicc, hogy a kétmilliós Macedóniának kell megvédenie a nyolcvanmilliós Németisztánt és en bloc az uniót.
Haka Pc
2016. március 17. 11:14
Onnan pénzelik a hordát, igen, erre gondoltam én is. Szerintem a háttérben akkora harc megy, amilyet még nem látott a világ. És ha végiggondolja az ember, hogy mekkora hatalmak akarják azt, amit mi nem szeretnénk, na az egy kicsit éberségre int.
Energetikus
2016. március 16. 18:08
EU és NATO tag - nem eu-s, nem nato-s ország határán védi az EU és a NATO határát egy eu-s és nato-s ország határán ... - erre mondták, hogy vargabetü ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!