Merkel: A terroristák az európai értékek ellenségei

2016. március 23. 14:30

Az európai értékek ellenségeinek nevezte a brüsszeli terroristákat Angela Merkel. A célpontok alapján a támadást minden EU-tagnak címezték Thomas de Maizière német belügyminiszter szerint.

2016. március 23. 14:30

Angela Merkel német kancellár egységes reakcióra szólított fel a brüsszeli merényletek kapcsán. „A tettesek minden európai érték ellenségei, ami miatt európainak valljuk magunkat” – fejtette ki a kancellár a szabadságot, a demokráciát, a békés egymás mellett élést és az öntudatos polgári létet említve a a Spiegel és a Tagesschau szerint.

A szabad társadalmak erősebbek a terrorizmusnál. A brüsszeli gyilkosok nincsenek tekintettel az emberség törvényére. A rémület ugyanannyira határtalan, mint az eltökéltség a terrorizmus legyőzésére. Németország minden területen együttműködést fog tanúsítani Belgiummal a tettesek megtalálásában és megbüntetésében” – nyilatkozta Angela Merkel, majd részvétét fejezte ki az áldozatok és a hozzátartozók felé.

Thomas de Maizière német belügyminiszter szerint a támadások célpontjai – egy nemzetközi repülőtér és egy metróállomás az EU intézményeinek közelében – jelzik, hogy nem csak Belgiumnak szól a támadás, hanem szabadságnak, a mobilitásnak és mindenkinek, aki az EU tagja, ezért érzi magát találva Németország is a terrortámadások által. A meghátrálás szóba sem jöhet - folytatta a politikus. 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. március 24. 07:46
Na, most majd jön a török kurd ellentét is , vízum nélkül. De abból már a németek se maradnak ki, egyszer már a kurdok bemutatták, mire képesek, pedig akkor csak "tüntiztek".
kjkj945
2016. március 24. 06:23
Mérkell!! A migrének az európai értékek ellenségei, de te imádod őket tárt karokkal. Ja a terroristák velük jönnek.
DavidBL
2016. március 24. 05:42
Én Merkelt nevezném az európai értékek,kultúra, nemzetek és az európai emberek cionista ellenségének.
Toledo
2016. március 24. 03:52
Az elképesztő agymosottságuk okán én nem érzek annyi szuflát a németekben, hogy elkergessék,felelősségre vonják ezt az egész kontinenst veszélyeztető szédült Merkel tyúkot! Ez igy tragédiába fog torkollni! Dicstelen vége lesz a hitehagyott, identitást vesztett Európának! Ne legyen igazam!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!