Erdoğan: Nem elegendő az EU által a migránsok ellátásához ígért segítség

2016. április 27. 19:43

Nem elegendő az Európai Unió által a migránsok ellátásához ígért segítség – mondta Recep Tayyip Erdoğan török elnök a horvát kormányfővel szerdán Zágrábban folytatott megbeszélése után. Erdoğan és Tihomir Orešković egyetértett abban: felelősséggel tartoznak Nyugat-Európáért.

2016. április 27. 19:43

Nem elegendő az Európai Unió által a migránsok ellátásához ígért segítség – mondta Recep Tayyip Erdoğan török elnök a horvát kormányfővel szerdán Zágrábban folytatott megbeszélése után. Erdoğan kétnapos horvátországi látogatása második napján találkozott Tihomir Oreškovićcsal.

A török politikus megismételte Kolinda Grabar-Kitarović horvát elnökkel előző nap folytatott tárgyalása után tett kijelentését, amely szerint a Nyugatnak emberséget kell mutatnia, segítséget kell nyújtania Törökországnak, amely soha nem fogja lezárni határait a szíriai menekültek előtt. Erdoğan szerint Törökország eddig 10 milliárd dollárt fordított a menekültek ellátására.

A március 18-án kötött EU-török megállapodás értelmében Törökország visszafogadja a területéről Görögországba érkező menekülteket, cserébe 6 milliárd euró hozzájárulást kap az EU-tól a menekültek ellátásához, és az unió befogad ugyanannyi szíriai menekültet, amennyi a megállapodás életbe lépésétől számítva illegálisan átkel a görög-török uniós külső határon.

Erdoğan és Orešković - a horvát miniszterelnöki hivatal közleménye szerint - egyetértett abban, hogy mindkét ország számára fontos a régió biztonsága, és felelősséggel tartoznak Nyugat-Európa stabilitásának és békéjének megteremtéséért.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Üresfejű hibrid
2016. június 11. 10:53
Ennyi pénzből hányszor lehetett volna és lehetne lezárni az európai partokat?
Alia
2016. június 09. 08:20
Jó ötlet, Putyin biztosan az erős és független Európáért dolgozna. A migránsok szervezett szállítását is csak azért pénzelik, hogy erre rádöbbentsenek minket.
balbako_
2016. május 25. 08:54
Addig kell facsarni, míg a Bundesmutti van, mert a többi már semmiért nem fizet.
Strassnoff Ignác
2016. május 24. 22:05
Ez a faszi nagyon tud... Ha egyszer megbukik, meg kéne szereznünk Matolcsy helyére! Ez lehúzná pénzzel Mongóliát is a tatárjárásért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!