Hétfőn érkeznek Németországba az első menekültek Törökországból

2016. április 01. 18:49

Az EU-Törökország megállapodás keretében hétfőn érkezik az első olyan menekültkontingens, akiket azért fogad be egy uniós tagállam, hogy cserébe Törökország visszafogadja a területéről illegálisan Görögországba átkelő menedékkérőket. A hétfőn Németországba érkező menekültek mintegy 50-en lesznek, főként gyermekes családok.

2016. április 01. 18:49

Hétfőn érkezik Németországba a menekültválság kezeléséről kötött EU-Törökország megállapodás keretében Törökországból befogadandó szír menekültek első csoportja – közölte pénteken Berlinben a német belügyminisztérium szóvivője. Mint elmondta: nagyjából 50 szíriai állampolgár, többnyire gyermekes családok érkeznek majd a menekültválság terheinek az EU és Törökország közötti megosztását szolgáló program első csoportjában. Az alsó-szászországi Friedlandban helyezik el őket a tartományi központi menekültügyi befogadóállomáson – tette hozzá.

Az EU-Törökország megállapodás alapján uniós országoknak egyelőre egy szíriai menekültekből álló 72 ezer fős kontingenst kellene befogadniuk Törökországtól, cserébe azért, hogy Törökország visszafogadja a területéről illegálisan Görögországba átkelő menedékkérőket.

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. május 09. 02:36
A törökök hihetetlen zsarolóhelyzetbe kerültek... Pofátlanul ki is fogják használni. Hiába ez a csiki csuki, majd vízumot fognak követelni, ami után szabad lesz az út milliók számára a euisztánba hamis török útlevéllel. És a törökök millióiról még nem is beszéltem, akik szintén legálisan özönölhetik el euisztánt.
Mátéka
2016. április 12. 22:52
"antidemokratikus gondolkodású totalitárius vallási eszmét" Nem kéne már mindent elhinni amit tudjuk-kiék terjesztenek az ellenségeikről. Aki valójában nem demokratikus az az őslakos arab lakosságot elnyomó és terrorizáló Izrael!
UvegSam
2016. április 02. 20:04
Mármint a németek koporsójába fognak beütődni....
yanoo
2016. április 02. 20:04
A leghosszabb út is az első lépéssel kezdődik.A több milliós horda beözönlése is az első szutyokkal kezdődött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!