Németországnak nagyon tetszenek a brüsszeli javaslatok

2016. április 06. 20:54

A német kormány üdvözli az Európai Bizottság szerdán bemutatott javaslatait az uniós menekültügyi rendszer reformjáról, és sürgeti az átalakítás megkezdését. Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter szerint a brüsszeli testület javaslatai jó irányba mutatnak, és a tagországoknak minél hamarabb el kell kezdeniük a vitát róluk.

2016. április 06. 20:54

A reform sarkalatos elemeiről még az idei első félévben, a holland uniós elnökség idején meg kell állapodni, nyilatkozott a német belügyminiszter Berlinben. A vita legfőbb pontja a menekültek tagországok közötti elosztását szabályozó új mechanizmus lesz, jósolta Thomas de Maiziere. Úgy vélte, a tagországoknak közeledniük kell egymáshoz, hogy sikerüljön tartós európai megoldást kidolgozni, amelynek alapján a bizottságnak azonnal meg kell kezdenie a jogszabály szövegezését.

Németország ebben a folyamatban teljes erővel támogatja majd a holland, és a következő, szlovák soros elnökséget, emelte ki a miniszter. A bizottsági javaslat számos ponton egyezik a német elképzelésekkel. Németország így egyetért az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal megerősítésével, hatáskörének bővítésével, egy menekültelosztási mechanizmus kiépítésével, és a többi között támogatja a biztonságos származási országokból érkező menedékkérőkre vonatkozó eljárások felgyorsítását, és az úgynevezett másodlagos migráció - a menedékkérők és menekültek uniós tagországok közötti vándorlásának - visszaszorítását célzó intézkedéseket.

Thomas de Maiziere hangsúlyozta: a menekültválság nap mint nap megmutatja, hogy tovább kell fejleszteni az EU menekültügyi rendszerét. Az uniós külső határok védelmében Törökországgal együttműködve már elértünk fontos eredményeket, a tervezett új határ- és partvédelmi ügynökség pedig további javuláshoz vezet majd, mondta a CDU politikusa a tárca közleménye szerint.

Az Európai Bizottság két tervet mutatott be az uniós menekültügyi rendszer megreformálására. Az egyik értelmében a menedékjogi kérelmeket a tagállami hatóságok helyett az EASO bírálná el, és a kérelmezőket kvóták alapján el kellene osztani a tagállamok között.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2016. április 07. 22:30
"A bizottsági javaslat számos ponton egyezik a német elképzelésekkel. " Az meg hogy lehet? Úgy meglepődtem :-)
Haka Pc
2016. április 07. 22:29
" egy menekültelosztási mechanizmus kiépítésével " Nagyon tolják a kvótát, csak nem kvótának hívják. "Németországnak nagyon tetszenek a brüsszeli javaslatok" "A német kormány üdvözli az Európai Bizottság szerdán bemutatott javaslatait" A német kormány egyenlő Németországgal?
George Soros 2.0
2016. április 07. 21:27
"Reform sarkalatos elemeiről még az idei első félévben, a holland uniós elnökség idején meg kell állapodni, nyilatkozott a német belügyminiszter Berlinben." Persze mert utana szlovakok (Fico) jønnek, most sietnek vele.
áfonya
2016. április 07. 13:54
Cél az Európa felhígítása .Európa lakossága lesz rabszolga melyek eltartják léhűtő munkától undorodó brüsszeli élősködőket,erre még a számolatlanul beáramló kasztokban törzsekben élő cigányokat is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!