Hogyan pingpongoznak a menekülttel?

2016. április 28. 12:46

Az emberrablók azt mondták, hamarosan Aliért is eljönnek, ha nem áll be közéjük önként. Ekkor Ali eladta a taxinak használt autót, ami a megélhetésüket biztosította, és elindult a Norvégiában élő nagynénjéhez.

2016. április 28. 12:46
Sánta Szabolcs Miklós

Ali renden be is nyújtott a kérelmét. Majdnem négy hónap múlva hozott határozatot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, miszerint nem jogosult sem menekült, sem oltalmazott státuszra, és haza kell mennie Irakba, Kurdisztánba, mert ott biztonságban lenne.

Ez ellen Ali keresetet nyújtott be, aminek nyomán a hivatal visszavonta a határozatát, és hozott egy újat, ami szintén elutasította Ali kérelmét.

Az újabb elutasítás ellen szintén bírósághoz fordult, a pert meg is nyerte a múlt héten. Az ítélet alapján a hivatalnak újra meg kell vizsgálnia ügyfelem kérelmét, és ismét határozatot kell hoznia az ügyében.

A bíróság tavaly szeptember közepe óta már nem jogosult maga is határozatot hozni, csak arra nyílik módja, hogy a rossz határozatokat megsemmisítse. Ha minden jól megy, talán szeptemberben már meg is lesz az új határozat. Hogy az mi lesz? Ki tudja. A hivatal elvileg akár ugyanazzal a tartalommal is határozhat, és ebben a siralmas menekültügyi pingpongban számtalan „szervacserére” van lehetőség. Míg valaki meg nem unja. Így például maga a „pingponglabda”, azaz az ügyfél.

Mindez jelen esetben csak azért, mert az Iszlám Állam terrorszervezet elől menekülő Ali legálisan szeretne eljutni a nagynénjéhez Norvégiába.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. május 16. 09:30
Hogy került a nagynénje Norvégiába?
székelyharcos
2016. május 08. 18:41
Ali babát ehhez a szarosseggű sánta szabolcshoz drótozva kellen visszaparittyázni a boszporuszon túlra szellemi társaihoz Ázsiába...
Karvaly
2016. május 08. 18:39
Ó, de szép történet. Klasszikus cipő az ajtórésben. Engedjük be Alit a nagynénjéhez (hogy ki tartja el, és miből fog megélni, arról szó se essen), aztán ha már itt van Ali, akkor játsszuk el ugyanezt a családja többi tagjával, aztán a szomszédokkal, a rokonokkal, egészen addig, amíg az egész falut sikerült áttelepíteni, és a norvég faluban már egy norvég sincs. Amikor volt a Live Aid és az afrikai éhezőkkel keltették a lelkiismeretfurdalást, még nem akarták fél Afrikát betelepíteni Európába.
orion
2016. május 08. 16:24
Ezek az Alik ilyenek, sőt időutazók is. Volt egy hasonlóan szívhezszóló, könnyáradatos sztorijuk egy másikról, aki 17 évesen átbújván a kerítés alatt olyan gyorsan apává lett itten, hogy a gyerek már idősebb, mint a történet maga. Cseppet megkérdőjelezték helzinkiéknél az igazságtartalmat, lévén az ismerkedés, az aktus és a gyermek világrajövetele is időbe kerül; de ha ez az Ali oly szerencsés volt, hogy ha a farka ért át a kerítés alatt először és abban a minutánban lelt is egy alkalmas kapcsolódási pontot, a gyerek akkor is olyan 4 hónapra született volna meg; azt válaszolták, hogy lehet ilyen számolgatással gonoszkodni, nem az-e a legfontosabb, hogy ez a gyönyörű család egyesülhessen (mert a fickó még így se kapott menekültstátuszt)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!