Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok

2016. május 05. 12:56

Három nap sem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban – írja az atv.hu. A portál szerint kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak.

2016. május 05. 12:56

Botrány a körmendi menekülttábor környékén: a közeli sportcsarnokban edzó kézis gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak – írja az atv.hu. A portál szerint a félelem oka, hogy a hét elején érkezett migránsok nem csupán bámulták a menekülttáborral szomszédos sportcsarnokban edző kézis lányokat, de rájuk is törték a csarnok ablakát.

Az atv.hu hangsúlyozza: a helyiek megkérdezése nélkül, Bebes István fideszes polgármester asszisztenciájával nyitotta meg újra a kormány a körmendi ideiglenes befogadó állomás kapuit. Arról, hogy május 2-án már lakói is lesznek a tábornak, egy múlt héten megrendezett sajtótájékoztatón hallottak először a város lakói a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatójától és a polgármestertől.

A Jobbik is erre hivatkozva vádolta kétarcúsággal a Fideszt a héten. A radikális párt szerint míg a kormány kvótáról rendez népszavazást, valójában nem védi meg az országot a veszélytől. 

Kósa Lajos erre a Mandinernek azt mondta: aki a határőrizeti szerveknél jelentkezik és menedékjogot kér, azt az ENSZ menekültügyi egyezményeiben előírtaknak megfelelően a magyar állam elhelyezi addig, amíg el nem bírálják a kérvényét. Kósa szerint a határzár egyáltalán nem szivárog, a Jobbik pedig folyamatosan olyan megoldásokat szorgalmaz, amelyek következtében ki kellene lépnünk az EU-ból.

Összesen 161 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2016. június 03. 19:23
"egyébként gyors lezárást kívánok, a brucewillisi fej vagy gyomor analógiájára kötél vagy golyó kérdés formájában, amúgy 2006. okt. 23-i demokrata mintára." Én lemaradtam valamiről: kit lőttek agyon/akasztottak fel 10 éve?
cereal killer
2016. május 15. 13:39
És ezek a kedves fiatalemberek érnek az EBn szerint fejenként 80 millió forintot!
yanoo
2016. május 08. 00:21
Gondolom egy mezőn nincsenek emberi jogok.Ez csak egy sportcsarnok mellett van.Az osztrák határ csak növeli az emberi jogok nagyságát.
orion
2016. május 08. 00:21
Toleráljál kérlek alássan, toleráljál!Meg szolidáljál! Vagy fizessél. "A pénzügyi hozzájárulás azoknak a tagállamoknak segít megérteni a szolidaritás jelentőségét, a kihívások közös megoldásainak fontosságát, amelyek nem kívánnak részt venni a menekültek elosztásának rendszerében" – mondta el Frans Timmermans, a brüsszeli testület alelnöke. :/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!