Kölni érsek: A menekültek kiáltása Isten kiáltása

2016. május 29. 10:10

A menekültek iránti nyitottságról prédikált csütörtökön Kölnben az úrnapi szentmisén Rainer Maria Woelki kölni érsek. A miséző oltár egy csónak volt, amelyen mintegy 100 menekült érkezett Máltára, és amelyet aztán Kölnbe szállítottak.

2016. május 29. 10:10

Több, mint 8000 ember vett részt a kölni Roncalliplatzon, a dóm előtt tartott úrnapi szentmisén csütörtökön. Rainer Maria Woelki, a kölni érsek azt a csónakot használta oltárként, amelyet Máltáról hoztak Kölnbe és 80-100 menekült érkezett rajta a biztonságot jelentő szárazföldre – írja az Express. „A menekültek kiáltása az igazságosság, méltóság és béke után Isten kiáltása – meghalljuk-e?" – tette fel a kérdést az érsek. Az újságokat be lehet csukni, a tv-t kikapcsolni – folytatta.

Semmit sem látni, hallani, mondani, akárcsak a híressé vált három majom, akik csukva tartják a szemüket, fülüket. Ez az emberekből hiányzó civilkurázsi jelképe lehetne. Azokat az embereket, akik éppen ebben a csónakban keresték az utat a tengeren át, egy véletlennek, egy áldásnak köszönhetően megtalálták és megmentették. Számunkra ez a csónak oltárrá vált, és az oltár magának az Úrnak a jelképe. Az Úr utasítása pedig: meglátni a szükséget és cselekedni!” – fejezte be Woelki érsek. Több jelenlévő politikus is egyetértését fejezte ki a prédikációval. Az oltárként használt csónak végleges helyét még keresik, mivel a dóm egyik kapuján sem fér be. Addig is megtekinthető a Roncalliplatzon.

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 02. 00:42
Németisztán hamarosan game over.
Türelem
2016. július 28. 11:32
Nem vonom kétségbe a változás lehetőségét, de bővítené a látószöget, ha konkrétan megfogalmaznád érveidet. Esetleg Te miben látod a megoldást.
még fokozza
2016. július 20. 14:33
A pedofil egyház támogatja a csoportos nemi erőszak elkövetőit. Valódi áldozatok! Nincs isten. Magatokat kell megvédenetek.
balbako_
2016. július 20. 11:05
Akkor most Soros az Isten? Mert ő látja el itinerekkel, jó tanácsokkal a migránsokat. (Nemritkán útiköltséggel is). Különösebben nem lepne meg, ha a migránsszállító bizniszből is "véletlenül", ámde felette vastagon részesedne a szaros pénzeszsák. (Az OTP elleni pénzügyi műveletnél "elnézést kért" de pénzt vissza nem adott....)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!