Nem muszlim menedékkérők elnyomása miatt aggódnak német civilek

2016. május 10. 07:55

Testi sértés, halálos fenyegetés, szexuális zaklatás: német civil szervezetek megállapítása szerint több tízezer nem muszlim menedékkérő szenvedhet elnyomást a többségében muszlimok által lakott német menekülttáborokban. Elmondták: keresztények, jazidik és más vallási kisebbségek tagjai állandó félelemben élnek a németországi menekültszállásokon vallásuk miatt.

2016. május 10. 07:55

Németországban több tízezer nem muzulmán menedékkérő szenvedhet elnyomást vallása miatt a többségében muzulmánok lakta szállásokon – figyelmeztettek civil szervezetek hétfőn. A Keleti Keresztény Egyházak Németországi Központi Tanácsa (ZOCD), a Nemzetközi Társaság az Emberi Jogokért (IGFM) és több más szervezet közösen tartott berlini tájékoztatóján kiemelték, hogy a keresztények, jazidik és más vallási kisebbségek tagjai állandó félelemben élnek a németországi menekültszállásokon, és a testi sértéstől a szexuális bűncselekményeken át a halálos fenyegetésig atrocitások széles skálájával szembesülnek nap mint nap.

Nem egyedi esetekről van szó, Garmischtól Hamburgig (az ország délkeleti sarkától az északnyugati sarkáig) egyetlen szállás sincsen, ahol nem történik ilyesmi” – idézték hírportálok Paulus Kurtot, a ZOCD menekültekkel foglalkozó munkacsoportjának vezetőjét. „Láttam családokat, amelyek a fenyegetettség miatt önként hazatértek” – tette hozzá. Karl Hafen, az IGFM német szekciójának ügyvezetője elmondta: olyan esettel is találkoztak, hogy egy menekültszálláson látták viszont fogva tartóikat nők, akiket családtagjaik kiváltottak az Iszlám Állam terrorszervezet rabszolgaságából.

A tájékoztatón bemutatták a hite miatt üldözött keresztényekért kiálló nemzetközi civil szervezet, az Open Doors felmérését, amely a németországi menekültszállásokon elhelyezett keresztények helyzetét tárja fel. A kutatásban 231 esetet dokumentáltak, az áldozatok arról számoltak be, hogy sértegetik és fenyegetik őket, és tettlegességet is el kell szenvedniük, ráadásul nemcsak a többi menekült, hanem a többnyire muszlim biztonsági őrök is gyötrik őket.

A civil szervezetek szerint a kutatás csak a jéghegy csúcsát mutatja, becslésük alapján nagyjából 40 ezer ember lehet ilyen helyzetben. Az elnyomás megszüntetésére egy sor intézkedést követelnek, legfőképpen azt, hogy a hatóságok regisztrálják a menedékkérők vallását, és úgy helyezzék el őket, hogy kiegyenlített legyen a szállások lakóinak vallási összetétele.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2016. május 11. 08:46
Mikor hajlandó végre felismerni Európa azt, hogy a muzulmánoknál (nem a magyar muzulmánokra gondolok) nem a kivétel az erőszakosság, a dominanciára való törekvés hanem az alapszabály? Hogy nem lehet összebékíteni, egy élettérbe engedni az európai kultúrkörben és egy 1000 évvel ezelőtti szellemiségben szocializálódott tömegeket. Hogy ennek csak erőszak, pusztulás lehet a végkifejlete?
lajkakutyus
2016. május 11. 08:45
Ferenc pápa majd megdorgálja a rettegő keresztényeket, mert nem tesznek a muszlim betolakodók kedvére. Ès még panaszkodnak is.
West Ham United
2016. május 11. 08:45
"keresztények, jazidik és más vallási kisebbségek tagjai állandó félelemben élnek a németországi menekültszállásokon vallásuk miatt." A jó ferenc pápa majd értük is szól. Ja,nem...
Berecskereki
2016. május 11. 08:45
"Testi sértés, halálos fenyegetés, szexuális zaklatás: német civil szervezetek megállapítása szerint több tízezer nem muszlim menedékkérő szenvedhet elnyomást a többségében muszlimok által lakott német menekülttáborokban. Elmondták: keresztények, jazidik és más vallási kisebbségek tagjai állandó félelemben élnek a németországi menekültszállásokon vallásuk miatt." Álprobléma! Merkel, Juncker, Martin Schulz megoldja. Vagy nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!