Hetven migráns követeli szabadon bocsátását Békéscsabán

2016. június 06. 15:21

Mintegy hetven migráns követeli szabadon bocsátását a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A menedékkérők a lassú ügyintézésen túl azt is sérelmezik, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra.

2016. június 06. 15:21

Lepedőkre írt feliratokkal követeli szabadon bocsátását mintegy hetven menedékkérő a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban (MÖBEK) – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Mint a police.hu oldalon írják, a menekültek sérelmezik a megítélésük szerint lassú ügyintézést, illetve azt, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra. A tiltakozók többsége magát pakisztáninak mondó férfi. Mintegy harmincan leültek az intézmény udvarán, ahol szabadon bocsátásukat követelik. A MÖBEK-ben 165 menedékkérő tartózkodik. A közleményben a rendőrség közölte, hogy a zárt központban rend van, az őrizetesek tiltakozása Békéscsaba közbiztonságát nem befolyásolja, a  rendőrség az intézményben és a városban fenntartja a rendet.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZ/X
2016. június 09. 10:34
Ki kell rakni a heti menüt a nyelvükön, sok sertés étel legyen benne...
SwordFish
2016. június 07. 19:50
Nem jó. A szerbek szállítják őket ide. A Szerb kormányfő jóban akar lenni Merkellel és Junckerrel az EU tagság miatt. Ja és balliberális.
SwordFish
2016. június 07. 19:48
Mehetnek egyenesen Bécs irányába. Szabadon. A Bundeskanzler szívélyes fogadtatásával.
néhai Ch.Pilot
2016. június 07. 18:00
Én meg azt követelem, hogy azonnal utasítsák ki őket (örökre!) Magyarországról!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!