Német Zöldek: Le a német lobogókkal!

2016. június 12. 12:00

A német Zöldek ifjúsági tagozata szerint a mostani futball Európa-bajnokságon a német szurkolóknak nem kellene a német zászlót lobogtatniuk, mert az nacionalizmus, ami rossz és veszélyes dolog. Úgy vélik, a meccseken tapasztalható „party-patriotizmus” erőszakot szül.

2016. június 12. 12:00

A német Zöldek rajna-vidék-pfalzi ifjúsági tagozata közleményt adott ki, amiben a német lobogók szurkolásból való kihagyására szólítják fel a focirajongókat.

„A nacionalizmus a patriotizmus egy formája. Aki hazafinak határozza meg magát, az kirekeszt msokat. A patriotizmus hatásának mindig vannak következményei, különösen ott, ahol agresszívabb formában jelenik meg és a másikat ellenségként bélyegzi meg. A futball Európa-bajnokság alkalmából minden szurkolót arra szólítunk fel, hogy ne adjanak teret a nacionalista gondolatiságnak! Futballszurkolók, le a zászlókkal!” – közölte a szervezet.

A berlini ifjú zöldek is megszólaltak: szerintük a focieseményeken tapasztalható „party-patriotizmus” nacionalista gondolkodáshoz és erőszakhoz vezet.

Összesen 345 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de karatna
2016. június 14. 09:39
KÉREM! Vannak a liberál-idióta tébolyodott zsidók és vannak a bölcs realista, logikusan gondolkodó és felelősségteljesen érző és cselekvő zsidók. Nem szükséges mindig a hülye zsidókat alapul venni, mert ez torzítja a képet. A bolondok gyakran ordítoznak, hangoskodnak, erőszakosak. Hát a liberális zsidók is ilyenek. De most ne őket nézzük! Hanem nézzük a normális részüket. Mit üzen ennek a transznacionális kozmopolita és multi- kulturalista őrültnek, Zeev Jabotinsky kiemelkedő nacionalista zsidó társadalomtudós és pragmatikus társadalomszervező, író, az izraeli “Zeev Jabotinsky Institute In Israel – מכון ז’בוטינסקי בישראל” névadója. ” A nacionalizmus mindenekfelett álló érték. Nincs a nemzetnél, a hazánál magasabb ,rendű érték, nincs olyan istenség e világegyetemben, amelynek kedvéért fel kellene áldoznunk e két legdrágább kincset”. Jaboninsky ehhez még azt is hozzáfűzi, hogy “a társadalmi béke záloga, ha az etnikum lefedi a nemzet fogalmát”. Az “abszolút nemzet” ideáltípusát abban látta, ha a nemzet , azonos etnikai, történelmi eredetközösségből származó népességből áll és időtlen idők óta ugyanazon a földarabon él. Ott ahol kultúrája, államisága kialakult. Tehát őshonos és nem rendelkezik olyan más etnikumú kisebbséggel, amely gyengíti a nemzeti kohézióját, és idegen kulturális etnikai zárványként gyengíti az őshonos etnikai eredetközösség tradícióját, értékrendjét. Valamint a nemzet eredeti nemzeti nyelvét beszéli , eredeti írását használja és nem azt, amit egy másik etnikumtól átvett. Jabotinsky, mindezen kiváló gondolatokat azzal koronázza meg, hogy kijelenti, hogy ” Egy nemzet lényegét azonban, sajátos jellegének alfáját és omegáját specifikus fizikai minősége, etnikai összetétele alkotja!”. (Jabotinsky végrendelete Jeruzsálem -Tel Aviv, 1947. Ktavim,9 kötet,110. oldal)
antioxi
2016. június 13. 12:40
A szisztematikus zsidó szellemű amerikai agymosás az oktatásban, kultúrában, politikában, stb. megtette a hatását. Ennek az agymosásnak az eredményét tapasztalja a világ naponta. Törvényszerű, hogy a németek újra fel fognak lázadni, ne legyen kétsége senkinek.
Szaniszló politikai tisztogatás
2016. június 13. 08:36
Az ellenzéki politikus arra is emlékeztet, hogy korábban a Fidesz több ízben is azt állította, hogy nem fogja elfogadni az egyezményt. Ennek érvényesítését a magyar nemzeti érdekek figyelembevételével fogják alkalmazni. „Ha viszont Coleen Bell máshogy tudja, akkor a magyar embereket ismét „sötétben tartják”– szögezte le a politikus. Nem tudni róla, hogy megváltozott volna a TTIP tartalma, vagy, hogy a tárgyalások más irányt vettek, mint eddig, így minden bizonnyal Orbánék álláspontja módosult” – teszi hozzá Staudt.
Szaniszló politikai tisztogatás
2016. június 13. 08:34
LightbulbSun 2016. június 13. 08:08 A BŰN-A HAZAÁRULÁS-BETETŐZÉSE KÖVETKEZIK! Orbánék megvezették az embereket! – dokumentumfilm a TTIP-ről Coleen Bell amerikai nagykövet köszönetet mondott a magyar kormánynak, hogy támogatja a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Egyezményt. „A Fidesz lebukott, hogy a transzatlanti szabad kereskedelmi egyezmény (TTIP) kapcsán, ismét átveri az embereket” – hívta fel a figyelmet csütörtökön sajtótájékoztatóján az ellenzéki képviselő Staudt Gábor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!