A német elit szerint nincs esély a bevándorlók többségének integrációjára

2016. július 20. 12:36

Egy német politikai és gazdasági döntéshozókat kérdező közvélemény-kutatás adatai szerint az elit több mint 60 százaléka támogatja az ország jelenlegi bevándorláspolitikáját. Arra számít a megkérdezett gazdasági döntéshozók többsége, hogy növekedni fog a bevándorlás, viszont a migránsok integrációjára és munkaerőpiaci elhelyezkedésére nem lát esélyt.

2016. július 20. 12:36

Összesen 346 gazdasági döntéshozót, valamint 114 politikai döntéshozót kérdeztek meg Németországban a Frankfurter Allgemeine Zeitung és a Capital közös közvélemény-kutatásának keretében – számol be az adatokról az Origo.

A felmérésből kiderült, hogy a megkérdezettek 62 százaléka helyesli a német kormány jelenlegi bevándorláspolitikáját, míg a korábbi befogadás-orientált koncepciót csupán 50 százalékuk tartotta jónak. 91 százalék egyet értett abban, hogy a menekültek számának csökkenése a balkáni menekültútvonal lezárásának köszönhető, azonban 63 százalék gondolta úgy, hogy a menekültek száma nőni fog a jövőben.

A gazdasági döntéshozók kétharmada szerint a migránsok eredményes integrációjára nincs esély, háromnegyedük pedig abban sem bízik, hogy a bevándorlók munkát találnak – írja az Origo a Frankfurter Allgemeine Zeitung alapján

A felmérésből kiderül az is: a megkérdezettek a török megállapodást hatékonynak tartják, de nem számítanak Törökország EU-tagságára. 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohntalan
2016. szeptember 04. 23:10
A migránsok mentik meg a vén Európát.
duzur
2016. július 29. 22:22
Miért tesznek ugy, mintha Németországnak még semmi tapasztalata nem lenne a muszulmán bevándorlók integrációja terén? Mennyire sikeres az? A mostani migránsok javarésze nem képzettebb mint azok a törökök akik régebben érkeztek Noba és talán még idegenebb számukra az európai kultúra és mentalitás. A törököknél volt legalább egy Atatürk aki pld bevezette a latin betüket, az arab betük helyett.
integráció, te csodás
2016. július 29. 12:26
"Imádom"! Nem lát esélyt az integrációnak, de azért csak így tovább! Befogadni még több retket. És ezek a vezetők...
vendelin
2016. július 29. 12:26
Ez volna a legendás precíz, német gondolkodás? Vagy az már leköltözött vidékre, esetleg dunántúli magyar falvakba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!