Ferenc pápa: Készen kell állni a menekültek befogadására

2016. július 27. 20:33

A háborúk és az éhség elől menekülők befogadására készen kell állni – hangsúlyozta Ferenc pápa abban a beszédben, amelyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott. A Szentatya szerint a migráció összetett jelenség, „ennek megoldása bölcsességet és irgalmasságot követel, hogy felülkerekedjenek a félelmen és megvalósítsák a nagyobb jót”.

2016. július 27. 20:33

Készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására - hangsúlyozta Ferenc pápa abban a beszédben, amelyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott.

A katolikus egyházfő szerda délután érkezett Krakkóba a Balice-repülőtérre, ezután Wawelben többek között Andrzej Duda lengyel elnök, Beata Szydło kormányfő, valamint Stanislaw Dziwisz bíboros, krakkói érsek fogadta őt.

A világ előtt álló mai kihívásokról szólva a pápa a „migráció összetett jelenségét” boncolgatta. „Ennek megoldása bölcsességet és irgalmasságot követel, hogy felülkerekedjenek a félelmen és megvalósítsák a nagyobb jót” – mondta. Hangsúlyozta: elengedhetetlen a szolidaritás „az alapvető jogaiktól, így a hit szabad és biztonságos gyakorlásától megfosztott” emberekkel.

Nemzetközi együttműködést sürgetett annak érdekében, hogy sikerüljön orvosolni a konfliktusok és háborúk tragikus következményeit, annak a sok embernek a helyzetét, akik lakhelyük, hazájuk elhagyására kényszerültek. 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. szeptember 30. 14:50
Szia! Nem gondolod, hogy inkább úgy beszél a pápa, mintha nem létezne a Sátán? Olyan ártatlan, olyan naiv és irgalmas. Azt vártam volna tőle, hogy legalább megemlíti a tegnapi eseményeket. Vagy egy perces csöndben megemlékezik arról a szegény francia atyáról.
Vasvirág
2016. szeptember 24. 22:27
Én az Úr Jézus válaszát hozom ide: "Jézus rászólt: „Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el." (Mt 26,52)
Vasvirág
2016. szeptember 24. 22:27
Gondolt már arra, hogy imádkozik a Szentatyáért?
katus
2016. szeptember 13. 11:40
fokozódik az elmebaj a " migránssimi" újabb fokozata: http://www.origo.hu/nagyvilag/20160726-katolikus-vilagtalalkozo-ferenc-papa-jotekonysagi-celokra-szanja-egyik-kocsijat.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!