Merkel: Az integráció támogatás, de egyben követelés is

2016. július 11. 19:42

A német kancellár szerint bár érthető, hogy nehéz beilleszkedni egy új kultúrába, ám vannak bizonyos szabályok, amelyekhez mindenképpen tartania kell magát mindenkinek.

2016. július 11. 19:42

A német kormány YouTube-csatornáján rendszeresen megjelenő Merkel-interjúsorozat legújabb részében egy érettségiző lány kapta a mikrofonállvány szerepét. A német kancellár a nemrég elfogadott új integrációs törvény kapcsán fejthette ki gondolatait.

„Az új integrációs törvény mottója: támogatni és követelni” – mondta Merkel. A kancellár széles alapokon nyugvó integrációt képzel el: „Az integráció egyrészt egy ajánlat a hozzánk érkezett emberek számára, másrészt elvárás, hogy tanulják meg a német nyelvet és tartsák be törvényeinket.” Merkel szerint az integráció csak egy nyitott társadalomban lehet sikeres, példaként hozta fel a különféle integrációs kurzusokat, melyek egyfajta a bevándorlók felé tett ajánlatként értelmezendők a kancellár szerint.

„Aki idejön, annak tiszteletben kell tartania az alaptörvényünket, a törvényeinket, hogy nem lehet erőszakot alkalmazni, a vallásszabadságot, a szólás- és véleményszabadságot, és azt, hogy Németország mindezek miatt erős” – fogalmazott Merkel, hozzátéve, hogy bár érthető, hogy nehéz beilleszkedni egy új kultúrába, ám vannak bizonyos szabályok, amelyekhez mindenképpen tartania kell magát mindenkinek. Ilyen például a nők és férfiak közti egyenlőség.

Arról, hogy több menekült is kifogásolta, hogy disznóhúst szolgálnak fel az éttermekben és menzákon, Merkel azt mondta: ő tiszteletben tartja mások táplálkozási szokásait, ám ez nem vezethet ahhoz, hogy a disznóhúst kedvelőket korlátozzák kedvenc ételük fogyasztásában. „Sokszínű ételválasztékra van szükség, ám ez nem jelenti azt, hogy meg kelljen változtatnunk táplálkozási szokásainkat” – mondta a kancellár.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. augusztus 16. 21:26
Mindig elcsodálkozom azon a fennhéjázó ostobaságon, amivel egyes, magukat valamiféle intellektuális minőségnek tévedő, félművelt, nagyon súlyosan hülye emberek hozzáállnak a világhoz. Ezek az agyasok azok, akik azt hiszik, hogy egy muszlimot elég elküldeni egy tanfolyamra ahol majd okosan végighallgatja és persze bemagolja, hogy hogyan kell Európában viselkedni és máris meg van oldva minden inkompatibilitási probléma. Sajnos ezek a féleszű libsik nagyon sok dologgal nincsenek tisztában. Kezdjük a tanfolyamoknál. Az, hogy valaki papíron elvégez egy tanfolyamot, önmagában nem garancia arra, hogy a tanfolyamon oktatott tudásanyagot valóban megfelelően elsajátította. Európai emberek esetében sem garancia. Egy nyomorult műkörmös tanfolyam esetében sem. És itt jóval többről van szó. Egy egész begyakorolt életfelfogást kellene itt leváltani. KÉrdés: vajon a msuszlim migráns le akarja váltani az addigi életfelfogását? Na ezen egy libsi sem gondolkodott el eddig. Ezek az agyalágyultak iskolapadba akarnak tuszkolni kialakul szocializációjú embereket, hogy egy gyorstalpaló tanfolyammal újraírják a szocializációjukat. Gondoljunk csak bele, egy átlagos európainak mondjuk Szaud-Arábiában mennyi ideig tartana, hogy jó muszlim váljon belőle? Mennyi idő alatt vetkőzné le az évtizedeken át gyakorolt szokásait, hiedelmeit, gondolkodásmódját, életstratégiáit, normáit. Hm? Még akkor is, ha amúgy baromian be akarna illeszkedni eldobva mindent, amit addig gondolt. Vajon elég lenne egy tanfolyam? Vajon miért gondolja itt Európában egy rakás tudatlan ám annál felfuvalkodottabb barom, hogy egy muszlim ember egy tanfolyam hatására sutba vág mindent, amit addig tudott, gondolt a világról és arról, hogy mi helyes és mi nem? És persze szépen átveszi az európai normákat, amelyeket - nem mellesleg - addig kifejezetten alacsonyabb rendűnek gondolt eddig. Naná! Így szokott az lenni. Tulajdonképpen felháborító az a tudatlanság, ahogy az integráció pártján állók hozzáállnak a világhoz, benne az emberhez. Ezek semmit sem tudnak se a muszlimokról, se az európai emberekről. Ezek ücsörögnek a maguk kis gittegyleteiben a magukhoz hasonló kreténekkel és ott megálmodják, hogy mi és hogyan lesz, attól függetlenül, hogy egyébként adottak-e a feltételek hozzá. Odáig már nem terjed az a hallatlan nagy eszük és tárgyi tudásuk hogy a kiváló ötleteik gyakorlati megvalósítását is képesek legyen elgondolni. De odáig sem terjed ám, hogy egyáltalán képesek legyenek felfogni, mennyire elképesztően hiányos, amit kiagyaltak. Na ja. Ez már tényleges intellektust feltételezne, az meg nincs.
Zsusztina
2016. július 31. 07:59
Ez a gimis lány valóban csak mikrofonállvány volt. Ha szabadon kérdezhetett volna, biztos nem a disznóhusi, hanem az érdekelte volna, hogy mit tesznek Merkel übermamiék, hogy ne érjenek lányokat, nőket szexuális támadások.
szancso
2016. július 31. 07:58
Ékes példája vagy annak, hogy miért nem kell ezt a tömeget beengedni. Schwáb nagyapám, bár élete végéig nem tanult meg rendesen magyarul, mégis, mikor 1925-ben felszólította a jugoszláv nagykövetség, nyilatkozzon, Magyar vagy jugoszláv állampolgár akar-e lenni - Szabadka mellett született -, ő kijelentette, hogy bár schwáb származású, de Magyar állampolgárnak született és úgy is akar meghalni.
rojtos
2016. július 31. 07:47
"...ám vannak bizonyos szabályok, amelyekhez tartania kell magát mindenkinek." Ne beszéljen nekem szabályokról az, aki minden ellenőrzés nélkül hordákat zúdíttat saját népére, majd látván a következményeket, egy elegáns mozdulattal a klub többi tagjához csapná őket. Naná, hogy azok megkérdezése nélkül, mivelhogy azok olyan hülyék, hogy minden moslékot megesznek. Gondolja ő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!