Német alkancellár a tőzsdei cégeknek: Foglalkoztassanak több menekültet!

2016. július 11. 19:03

Menekültek alkalmazását sürgeti a frankfurti tőzsde DAX-30 indexében szereplő vállalatoknál Sigmar Gabriel német alkancellár, gazdasági miniszter egy hétfőn kiszivárgott levél szerint.

2016. július 11. 19:03

A szociáldemokrata politikus a legnagyobb piaci tőkeértékű német részvénytársaságok igazgatótanácsi elnökeihez intézett levelében hírportálok beszámolói szerint kiemelte: az utóbbi napok hírei alapján az az érzés keletkezett, hogy a nagy cégek elkötelezettsége a menekültek alkalmazása iránt elmarad a középvállalati szektor elkötelezettségétől. Az ilyen hírek pedig visszavethetik azoknak a vállalatoknak az erőfeszítéseit, amelyek nagyon sokat tesznek a menekültek foglalkoztatásáért és integrációjáért.

A miniszter rámutatott, hogy sok kis és közepes méretű vállalkozás és gazdasági érdekképviselet igyekszik a menekülteknek hidat építeni a német munkaerőpiacra. Azonban a DAX-30 indexben jegyzett legnagyobb cégek, vagyis a német gazdaság zászlóshajói nélkül ez a híd nem teljes, írta az alkancellár, aki szerint a menekültek integrációja Németország legnagyobb feladata az ország újraegyesítése óta. S

igmar Gabriel a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap minapi beszámolójára utalt, amely szerint az indexben jegyzett cégeknél június elején 54 menekült jogállású munkavállaló dolgozott, és a 30 vállalat által menekülteknek meghirdetett 2700 gyakornoki helyből 500-at töltöttek be. A DAX-30 mutatóban jegyzett társaságok közé tartozik például az Adidas, a BMW, a Continental, a Daimler, a Deutsche Telekom és a Lufthansa.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. augusztus 16. 21:29
Nincs mese, Európának be kell fektetnie a kecske- és tevebizniszbe.
pitypang1125
2016. július 26. 01:19
Ökrök! Ezek komolyan azt hiszik hogy az arabok azért jöttek ide hogy nekik csicskázzanak? Otthon sem dolgoztak, itt sem fognak!
2016. július 24. 16:23
Ennek az agyatlan nőszemélynek azért is beteges a felvetése, mert éppen jelenleg folyik Németországban annak az adózási szisztémának a kidolgozása, hogy az emberi tevékenységet helyettesítő robotok után milyen módon kellene az adót megfogalmazni, mivel egyre kevesebb élő munkára van szükség. Csak megnyugtatásul! EZ A SZELLEMI ELIT! Akkor milyen lehet az elithez nem tartozók szellemi minősége?
Inhaler
2016. július 17. 14:12
Jah, hogy ilyenkor nem számít a szabad piac ("szabad" khmm) és szabad munkaerőpiac kereslet-kínálati oldala? A sok liberális eszmbe a "láthatatlan kéz", az állam be nem avatkozása a gazdasági szereplők ügyeibe?? No akkor tessék felvenni a migránsokat kvóta szerint a legnagyobb cégekhez. Ezeknek tényleg elmentek otthonról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!