Skót szigetre kerültek, panaszkodnak a migránsok

2016. július 26. 14:21

A skóciai Bute szigetére került egy csoport szíriai migráns egy Nagy-Britannián belüli áthelyezési program során. Brit lapok arról számolnak be: közülük egyesek arra panaszkodnak, hogy ott „sok az öreg ember”, a szigeten „csak a halálra lehet várni”, és inkább Londonba vagy Manchesterbe mennének.

2016. július 26. 14:21

Brit lapok arról számolnak be: nem tetszik egy csoportnyi szíriai migránsnak, hogy egy Nagy-Britannián belüli áttelepítési program során a skóciai Bute szigetére kerültek.

Egy család nyolc hónappal ezelőtt érkezett a szigetre, és nehezen találják a helyüket. A családapa azt mondta: „Nem számítottam arra, hogy erre a szigetre kerülünk. Azt hittük, Londonba vagy Manchesterbe mehetünk majd. De amikor arról beszélünk, hogy elmennénk a szigetről, azt mondják nekünk: sokba került az, hogy ide hoztak minket”. A felesége arra panaszkodott, hogy Bute szigete „tele van öregekkel”, és ez egy olyan hely, ahová „azért jönnek az emberek, hogy meghaljanak”.

A körzeti tanács szóvivője ehhez annyit fűzött hozzá: „Csalódottak vagyunk, hogy két család nem boldog Bute-on”.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korty
2016. november 24. 23:28
hallottál már palesztinokrôl akik nem mehetnek oda ahova akarnak? vagy mexilóiakról, akik szívesen mennének kicsit északabbra s szabadság földjére? eseetleg történelem könyvet láttâl már? jól hangzik amit mondasz, de a butaságot felénk nem hívják vívmánynak...
atila68
2016. szeptember 05. 20:54
Veszélyben vannak? Nem. Ennyi.
westend
2016. szeptember 03. 17:51
kb annyira lehetnek menekültek, mint amennyire szírek. Egy viszont biztos lehet: jan 1-én születtek.
westend
2016. szeptember 03. 17:51
A tervezett eu-s kvóta/migráncselosztás is kb ezen a szinten fog működni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!