Visszaküldené Magyarországra a migránsokat az osztrák védelmi miniszter

2016. július 10. 13:34

Meg kell állapodni Magyarországgal a dublini egyezmény alkalmazásáról, és arról, hogy Magyarországra visszaküldhetők legyenek a menekültek – mondta Hans-Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter egy vasárnapi lapinterjúban.

2016. július 10. 13:34

Közös, regionális együttműködésben megvalósuló európai határvédelemre van szükség, míg nem születik hatékony és együttes európai védelmi politika – jelentette ki Hans Peter Doskozil, osztrák védelmi miniszter a Die Presse című osztrák napilap vasárnapi számában megjelent interjújában. 

Doskozil szerint ugyanakkor  meg  kell  állapodni Magyarországgal a dublini egyezmény alkalmazásáról, és arról, hogy Magyarországra visszaküldhetők legyenek a menekültek. A tárcavezető hangsúlyozta a Magyarországgal való együttműködés fontosságát, hiszen szerinte a válság enélkül nem megoldható. Mint mondta nincs értelme annak, hogy Ausztria a külső európai határok védelme érdekében rendőröket és katonákat küldjön Magyarországra, miközben néhány száz kilométerrel távolabb saját határait kell megvédenie.

A miniszter közölte, hogy csütörtökön a magyar és az osztrák védelmi, illetve a belügyi tárca vezetői a szerb-magyar határon találkozót tartanak. Közvetve reményét fejezte ki, hogy közeledhetnek az álláspontok. Doskozil szerint amennyiben Magyarországgal létrejön az együttműködés a visszatoloncolás és a külső határvédelem lehetőségeiről, úgy a következő lépés már a menekültek európai elosztásának kérdése lehet.

A magyar-szerb és a magyar-horvát határon július elején bevezetett új magyar határőrizeti rendszerre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a tárcavezető úgy fogalmazott: az unió által meghatározott elvekhez Magyarországnak – csakúgy mint az összes többi országnak – tartania kell magát.

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. szeptember 22. 23:14
és micsoda véletlen, a "nemzeti" kormány ötlete pont most: vendégmunkásokat tervez behozni. remélem igaz,mert viccnek egy kicsit durva lenne.
kamasuka
2016. szeptember 20. 08:17
Mi meg az anyjába ezt az ősszocit.
Peter8811
2016. július 24. 16:51
Vigyétek Aradra őket és akasszátok fel őket, mint az Aradi 13-at csak ezek 13 millióan vannak.
Takács Dezső
2016. július 21. 01:10
A helyzet az ha ide rakja ,adminisztratív itt is tudja marasztalni ,mert a segélyt egy évig fizetné ami lehet 1000 euró. A sivatagi cigány életében nem látott annyi pénzt amit havonta kapna és jól el lenne Magyarországon .Találna dagadt buta nőket akik feleségül mennének hozzá .Egy év után sem törekedne már hazamenni viszont nem tudna Ausztriába sem menni .Amilyen ütemben zárják a Földközi tengert na addig az osztrák szépen zárni fogja a " szárnyas kaput " .Ki kéne már adni a tűzparancsot mint a török teszik.Az Amneszty meg oda se tud menni terror veszély miatti harci műveletet mond és kitiltja őket onnan.A holtak meg nem beszélnek !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!