A németek szerint Merkel politikája nem felelős a terrortámadásokért

2016. augusztus 03. 20:41

A würzburgi és ansbachi terrortámadásért nem felelős Angela Merkel német kancellár menekültpolitikája – vélekedik a német lakosság 69 százaléka a Forsa közvélemény-kutató adatai szerint. Merkel népszerűsége valamelyest csökkent ugyan, 46 százalékos, ugyanakkor még mindig toronymagasan vezeti a német politikusok népszerűségi listáját.

2016. augusztus 03. 20:41

Németországban ugyan kismértékben csökkent Angela Merkel támogatottsága a würzburgi és az ansbachi merénylet után, ám még mindig nem gondolja a lakosság túlnyomó többsége , hogy a kancellár menekültpolitikája lenne felelős a támadásokért – mutatják a Forsa közvéleménykutató adatai.

Az új adatok szerint, ha közvetlenül választhatnának kancellárt, a németek 46 százaléka szavazna Angela Merkelre. Ezzel egy százalékponttal gyengült egy hét alatt Merkel támogatottsága.

Legutóbb január közepén – a szilveszteri események után – volt hasonló szinten a kancellár népszerűsége, akkor 44 százalékot mért a Forsa. Tavaly júliusban azonban még 56 százalékon volt ez a mutató.

Mindennek ellenére továbbra sincs olyan szereplő a politikai színtéren, akinek személyes támogatottsága közelítene Merkeléhez. A németek mindössze 15 százaléka választaná meg kancellárnak Sigmar Gabrielt, a szociáldemokrata párt (SPD) elnökét.

Csak 28 százalék okolja Merkel menekültpolitikáját

Egy másik Forsa-felmérés kimutatta, hogy a németek 69 százaléka szerint nem felelős Angela Merkel menekültpolitikája  a támadásokért.

A németek mindössze 28 százaléka véli úgy a felmérés szerint, hogy a kancellár politikája okolható a menekültek által elkövetett támadások. Az AfD szavazótáborában azonban 78 százalék így vélekedik.

A Stern című hírmagazin és az RTL kereskedelmi televízió megbízásából hetente végzik aStern-RTL-Wahltrend című reprezentatív felmérését, amelyet július 25. és 29. között végeztek 2503 ember megkérdezésével. A támadások és a menekültpolitika összefüggéséről szóló kutatásban 1007 embert kérdeztek meg július 28-án és 29-én.

Nem minden támadás volt iszlamista hátterű

Július 18-án Würzburgnál egy bizonytalan személyazonosságú menedékkérő késsel és baltával megsebesített öt embert. Rárontott a rendőrökre is, ezért lelőtték. Július 22-én egy iráni-német állampolgár Münchenben kilenc embert agyonlőtt, majd végzett magával. Július 24-én egy elutasított szíriai menedékkérő felrobbantotta magát Ansbachban; a férfi életét vesztette, tizenöten megsebesültek.

A hatóságok szerint a würzburgi és az ansbachi eset iszlamista terrortámadás lehetett, a müncheni vérengzés pedig valószínűleg az elkövető szélsőjobboldali, rasszista meggyőződésére vezethető vissza.

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. augusztus 04. 14:42
Valaki már nyugdíjas, valaki az lesz. A honnan lesz nyugdíjam, az mindenkit érdekel. A szülőtartás nagyon szép addig, amíg valaki kapja a nyugdíjat. Mi van akkor, ha nem kap semmit? http://ktkj.blog.hu/2016/06/05/uzenjuk_europanak
Orange79
2016. augusztus 04. 10:58
Nyilván kötelező a Harmadik Birodalmat, a nemzetiszocializmust és Hitlert démonizálni és mocskolni de nem hiszem, hogy a német nép meg lett volna vezetve a 30-as években. Mégis mit kellett volna csinálniuk? Az első világháborús vereség és a gazdasági világválság után munkanélküliség, nyomor, éhezés és szégyen várt rájuk. A weimari köztársaság működésképtelennek bizonyult. Ki ne rajongana egy karizmatikus vezetőjért aki a nagyságot, az erőt és a jólétet kínálja a népnek sőt nem csupán ígérgeti hanem meg is valósítja. Az igazságtalan párizsi békeszerződés miatt revansot vesz, területi gyarapodást ér el, annektálja Ausztriát, a Szudéta vidéket, egyesíti a németeket. Fénykorukban sorban álltak az országok a németek kegyeiért, Hitler az USA-ban is az év embere. Utólag persze mindenki okoskodik, moralizál, mindenki hirtelen antifasiszta lett miközben anno önként és dalolva, egymással versengve csúsztak másztak a nácik előtt, habozás nélkül és egyből deportáltatták a zsidóikat és egyéb nem kívánatos elemeket. Hollandok, románok, szlovákok,osztrákok, horvátok, ukránok dísznácik voltak de alaposan megszedte magát a birodalomnak vasércet szállító Svédország is. Dánok, norvégok, flamandok, vallonok nagy számban harcoltak a Wehrmacht és a Waffen SS egységeiben de a közhiedelemmel ellentétben a franciák is élvezték a békés kollaboráció jótékony hatásait. Tele volt az összes bordély, étterem német katonával, a szabók, suszterok német egyenruhát készítettek, javítottak. A náci fenevadak pedig többnyire jól fésülten, snájdigan virággal udvaroltak a helyi lányoknak Európa szerte, Magyarországon is. A front mindig brutális, a hátország sokkal békésebb lehet amennyiben a megszálló csapatok elég civilizáltak. Sok mindent el lehet mondani a nemzetiszocialistákról de az tény, hogy rendkívül szervezetten, precízen működtek, technológiailag messze megelőzve a korukat és a germán népekkel anno az nem történhetett volna meg mint ami ma igen. Nem nyomulhatna be ennyi muzulmán, színesbőrű idegen.
Hora
2016. augusztus 04. 09:22
Aha. Ezt kérjük óriásplakáton is hirdetni , kisgyerekkel, kiscicával.
Bokros Birka
2016. augusztus 04. 08:23
Tudjátok én annak a közvélemény kutatásnak hiszek amit én hamisítok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!