A nemzeti öntudat és a kereszténység elvesztését siratja a német belügyminiszter

2016. augusztus 31. 15:55

Thomas de Maizière túl kevés nemzeti öntudatot lát a németekben. A CDU-s belügyminiszter szerint a németek már nem tudják, kik ők, és azt sem, kik akarnak lenni. Az sem tetszik neki, hogy az emberek egyre kevésbé bíznak a kereszténységben.

2016. augusztus 31. 15:55

Túl kevés nemzeti öntudat van a németekben, nyilatkozta Thomas de Maizière német belügyminiszter a Stern című hetilapnak. A Junge Freiheit által szerdán szemlézett, a Stern honlapján egyelőre nem publikált anyagban a kereszténydemokrata CDU politikusa arról beszélt, hogy: „Habár gazdaságilag olyan jól megy a sorunk, mint ezelőtt ritkán, nem vagyunk biztosak magunkban, a saját identitásunkban. Már nem tudjuk pontosan, kik vagyunk, és kik akarunk lenni. Hogy mitől vagyunk németek.”

A belügyminiszter a társadalom egyházhoz való kötődésének csökkenését és kritizálta: „Kisebb lett a meggyőződéses keresztények száma Németországban. Nem teszi könnyebbé a muszlimok integrációját, ha olyan társadalomba kell beilleszkedniük, amely a korábbi állapothoz képest immáron bizonytalan keresztény öntudattal rendelkezik.”

Thomas de Maizière szerint a muszlimok százezreinek integrációja jóval nehezebb, mint az egykor Oroszországban élt németeké, lévén nagyobbak a kulturális különbségek. A belügyminiszter az interjúban megvédte azon szándékát, miszerint elvenné a német állampolgársággal is rendelkező dzsihadistáktól a német állampolgárságot. Mint mondta, körülbelül kétszáz potenciális Iszlám Állam-harcosról tudni Németországban, ha ezt meg lehetne lépni velük szemben, az nagyban növelné a biztonságot. „Ez ráadásul alapvető kérdés. Az állampolgárság nem csak egy dolog a sok közül. Aki terrort alkalmaz az államunk ellen, kemény válasszal kell hogy számoljon” – fogalmazott a CDU politikusa.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2016. szeptember 02. 14:33
Arschloch
Zsozsó
2016. szeptember 01. 12:18
Miért nyafog? A főnöke, a Mutti ennyire német: https://www.youtube.com/watch?v=mORBGF3PX6M
szancso
2016. szeptember 01. 05:45
Megprobálták szétverni a PEGIDA-t, az AfD egy "náci" párt, már neki esnek a Mitte Deutschland pártnak. Ugyan ki hiszi el ezt a szöveget?
választópolgár
2016. szeptember 01. 01:28
Egyébként arra a kis időre, amíg az illegális határsértő gazdasági bevándorló elérik a kritikus tömeget, élvezzék ki azt a pár évet a maradék németek, utánna migrálnak majd hegyeshalomnál hosszú tömött sorokban a biztonságos Magyarországra egy szétzilált közel keleti lezüllött utcai harcoktól zajos gettós mad max típúsú társadalomból. Már ma a 82 milliós németisztán lakosságából 65 millió csak az őslakos német. Ez az arány rohamosan fog romlani. Tehát a megoldás minden erőszakos vallási fanatikus nyelvet nem beszélő analfabéta viszont dolgozni nem csak segélyt felvenni akaró migránsnak álompolgárságot adnak, ezzel szavazati jogot, akik majd szépen eldöntik az őslakosok helyett, hogy milyen államot szeretnének. Nem lesz szép.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!