Embercsempész-hálózatot épített ki Líbiában az Iszlám Állam

2016. augusztus 23. 10:19

Katonai mintára felépített, kimondottan hatékony és jól szervezett embercsempész-hálózatot épített fel az Iszlám Állam az általa megszállva tartott líbiai területeken az osztrák bűnügyi hatóság szerint. A terrorszervezet az anyagiakon túl saját emberei Európába juttatására is felhasználja a hálózatot.

2016. augusztus 23. 10:19

Az Iszlám Állam az általa megszállva tartott líbiai területeken egy kimondottan jól szervezett embercsempész-hálózatot épített ki, írja az osztrák bűnügyi hatóság embercsempészetre szakosodott osztályának vezetőjére, Gerald Tatzgenre hivatkozva a bécsi Die Presse. A lap Ausztriába érkező menedékkérők tanúvallomásaiból származó információi szerint az iszlamista terrorszervezet jól keres az embercsempészettel. Az Europol 5-6 milliárd dollárra teszi a líbiai embercsempészek éves bevételét, melynek egy része egy ideje közvetlenül az Iszlám Állam kasszáját gyarapítja. 

Az Iszlám Államnak az anyagiakon túl azért is fontos volt a hálózat kiépítése, hogy ne kelljen más bűnbandákra hagyatkoznia különböző terroristái Európába juttatásához, írja a Presse. A hálózat felépítését az Iszlám Állam vezető káderei végezték el, akiket kifejezetten erre a feladatra küldtek Észak-Afrikába a terrorszervezet vezetői Irakból.

Az osztrák bűnügyi hatóság munkatársa szerint az Iszlám Állam líbiai embercsempész-hálózatát katonai mintára szervezték meg, a feszes és a hatékony jelzőkkel illette azt a lapnak. A terrorszervezet szolgáltatása teljes körű: kiterjed a dokumentumok, okiratok hamisításától kezdve egészen a csónakokba való beszállásig.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2016. szeptember 01. 18:11
"Katonai mintára felépített, kimondottan hatékony és jól szervezett embercsempész-hálózatot épített fel az Iszlám Állam az általa megszállva tartott líbiai területeken az osztrák bűnügyi hatóság szerint." ne hazudozzatok, ezt nem az osztrákok találták ki, hanem az Orbán, hogy elterelje a figyelmet a korrupcióról.Az embercsempész hálózatot épp az osztrákok építették ki, amikor autókkal fuvarozták el a Keletiből a migráncsokat! De az már akkor is csak álprobléma volt, nincsenek is migráncsok, csak az Orbán találja ezt ki.Mindennap!És, teljesen jogosan, meg is bukik mindennap.Kétszer.
Strassnoff Ignác
2016. szeptember 01. 14:16
Ez az embercsempészős sztori már kicsit hihetőbb, a bevételük szempontjából, mint az, hogy suttyomban kőolajat termelnek ki és eladják. Gondolom aki azt elhiszi, még sose látott fúrótornyot... Azt azért valaki csak szétkúrná, akinek a gépei ott repkednek... Ha nem az amcsik, vagy valamelyik arab szövetséges, akkor az oroszok, vagy a szír kormányerők. Az egyéb szükséges infrastruktúráról és szakértelemről már nem is beszélve. A terroristák exportja továbbra is fikció. Ha jól tudom, eddig egy párizsi merényletnél volt az elkövető az utóbbi 2-3 év menekülthullámával érkező egyed, a többi mind rég Európában élő, leginkább már itt is született arab volt.
MZ/X
2016. augusztus 25. 19:29
Nyugdíjas szomszéd néni szerint a robbantásokról és a nizzai kamionos merényletről készült felvételek "propaganda filmek", nem is történtek meg a valóságban... a gaz Orbán készítette őket... a fia mesélte neki, aki a DK helyi embere...
Sipi2
2016. augusztus 25. 19:28
"Embercsempész-hálózatot épített ki Líbiában az Iszlám Állam" Európában pedig Németország...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!