Folyamatos a vita Ausztria és Törökország között

2016. augusztus 05. 21:51

A török külügyminiszter szerint Ausztria a szélsőséges rasszizmus „fővárosa”.

2016. augusztus 05. 21:51

Tovább folytatódik az osztrák-török diplomáciai üzengetés. Miután Christian Kern osztrák kancellár arról beszélt, fel kellene függeszteni az uniós csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal a puccskísérlet utáni megtorlások miatt, a török külügyminiszter visszaszólt: „Az osztrák kancellárnak először a saját hazájában kellene körülnéznie. Egyre ellenségesebbek az emberi jogokat és értékeket illetően. Manapság Ausztria a szélsőséges rasszizmus fővárosa” – fogalmazott. 

Erre aztán Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Twitteren szólította fel Mevlüt Çavuşoğlu arra, hogy moderálja szóhasználatát és belpolitikáját.

 

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
White Falcon
2016. augusztus 06. 19:58
Most akkor már mindenki előszedi ezt a rasszista kártyát, ha valaki kimondja a valóságot? Sebastian Kurz egyértelmű állításokat fogalmaz meg végre, amik legalább köszönőviszonyban vannak a valósággal. Végre olyan értelmes beszéd, amire lehet építeni, a valós, Európának helyes stratégiát. A törökök nem valóak Európába, semmi köze a demokráciához a rendszerüknek. Erősen diktatúrába hajlik a politikai berendezkedésük, semmilyen tekintetben nem kompatibilisek az EU-val. Ráadásul már a szabad vízumukkal is átjáróház lenne bárkinek az EU, aki hamis török papírokat tud venni, tehát az Iszlám Állam tagjai számára is...nem beszélve ha belépnének az Európai Unióba.
Békanász a hasadon
2016. augusztus 06. 16:55
https://www.youtube.com/watch?v=A5xipsJD15Y
hátakkor
2016. augusztus 06. 15:31
Osztrákia sötét kort idéz..
betamás89
2016. augusztus 06. 11:19
„Az osztrák kancellárnak először a saját hazájában kellene körülnéznie." Körül is nézett és elszörnyűlködött attól, amit ott látott, éppen ezért tette meg javaslatát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!