Hatszáznál is több alkalommal nem sikerült kitoloncolni valakit Németországból

2016. augusztus 19. 15:43

Tavaly 637 alkalommal nem jött össze a német hatóságoknak, hogy kitoloncoljanak egy illegálisan az országban tartózkodó személyt. A legtöbbször a menedékkérő erőszakos ellenállásán bukik meg a dolog, de a légitársaságok és pilóták ellenállása is erős.

2016. augusztus 19. 15:43

637 esetben fordult elő 2015-ben, hogy nem jött össze a német hatóságoknak egy menedékkérő kitoloncolása. A 637 alkalomból 332-szer a kitoloncolandó személy erőszakos ellenállásán bukott meg a hatóság akarata. 160 alkalommal a légitársaság vagy egy adott repülőgép pilótája gondolta úgy, hogy nem működnek közre a menedékkérő külföldre szállításában.

A Bild Zeitung összesítése szerint a leggyakrabban, 46 alkalommal a Lufthansa állt ellen, 23 alkalommal az AirBerlin, 20 alkalommal pedig a Lufthansa-tulajdonban álló, mára Eurowingsre átmárkázott Germanwings. 108-szor fordult elő, hogy a kitoloncolandó személy hirtelen megbetegedett azon a napon, amikor el kellett volna hagynia Németországot. Az elmúlt másfél évben összesen 30 ezer embert toloncoltak ki Németországból.

A Junge Freiheit közben arról ír, hogy fenti probléma máshol is előfordul: szerda este a belga hatóságoknak azért kellett megszakítaniuk egy kameruni férfi kitoloncolását, mert az illető a repülőn elkezdett üvöltözni. Az agresszívan viselkedő menedékkérő több útitársa támogatását is megkapta a repülőgépbeli ellenálláshoz, köztük két németét. Az illegálisan Belgiumban tartózkodó kameruni férfit és támogatóit végül leszállították a repülőről. A sajtóhírek szerint a kamerunit egy későbbi járattal szállítják hazájába, ellenállásbeli társait pedig büntetőeljárás alá vonják.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. szeptember 06. 17:16
Érdekes, hogy mindent meg tudnak szervezni, pont ezt nem. Hiába, ha a PC beteszi valahová a lábát, ott fű nem terem.
betamás89
2016. augusztus 20. 20:30
Szerintem kellene hozni egy olyan törvényt, hogy ha a pilóta nem hajlandó elszállítani, akkor a kitoloncolandót be kell fogadja a lakásába és azt a kitoloncolandó nem hagyhatja el. Ha pedig a légitársaság ellenkezik, akkor a légitársaság kell a székházában elszállásolja, amelyet a kitoloncolandó ugyanúgy nem hagyhat el.
békalepcse
2016. augusztus 20. 20:30
Mint már javasoltam, teherhajót kell átalakítani börtönné és ott nincs kifogás. Esetleg konténereket kialakítani kitoloncolás céljára.
matekandi
2016. augusztus 20. 16:56
„Az a személy akinek joga a légijármûvel kapcsolatos minden kérdés végsõ eldöntése a repülés idõtartama alatt: A parancsnok” És? A gép visszafordult, miután repülés közben kiderült, hogy kitoloncoltakat szállít? Tudtommal fel sem szállt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!