„Ti igazhitűeknek nevezitek magatokat – mi megszállóknak” – befalaztak egy mecsetet

2016. augusztus 30. 03:07

Egy németországi kisvárosban épülő mecset már másodszor vált tiltakozás áldozatává: elfalazták a bejáratát és tiltakozó feliratokat –egyebek mellett egy Erdoğan-idézetet – ragasztottak rá. A rendőrség gyűlölet szítása miatt nyomoz.

2016. augusztus 30. 03:07

Egy méter magas fallal torlaszolták el egy észak-német kisvárosban, Parchimban épülő mecset bejáratát 2016. augusztus 26-ára virradó reggel – számol be a The Local német kiadása. A falra tiltakozó üzeneteket is ragasztottak. „Ti igazhitűeknek nevezitek magatokat – mi megszállóknak”, szól az egyik, míg a másik egy idézet a török elnöktől, Recep Tayyip Erdoğantól: „A mecsetek a mi laktanyáink, a kupolák a sisakjaink, a minaretek a bajonettjeink, a hívek a katonáink.”

A rendőrség magántulajdon rongálása és gyűlölet szítása miatt nyomoz. A falról képeket közzétevő, Netzwerk für Flüchtlinge in Parchim nevű szervezet Facebook-bejegyzése szerint „a mecset már másodszor vált esztelen rasszista támadás áldozatává”.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cyrus the Virus
2016. október 05. 19:05
A libsi szótár megint bővült! A "megszállók" bekerült a rasszizmus szótárába. Lassan már nem marad szavunk, ami nem válna a liberálfostalicskák áldozatává! :(
rojtos
2016. október 05. 19:04
Támogatom az akciót,és lenne egy szerény kérdésem. A rendőrség falazzon a falazóknak.
balbako_
2016. október 05. 19:04
Merkelt kéne kifalazni a hatalomból kedves németek!
kardosdoktor
2016. szeptember 17. 10:29
Mit mond a buzi Sayfo Homár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!