Több mint ezer migránst akarnak a svédek Magyarországra visszaküldeni

2016. augusztus 12. 15:05

A dublini szabályozás keretében ezernél is több menedékkérőt akar visszaküldeni Magyarországra Svédország. Magyarország közölte, hogy nem alkalmazza a Dublin III-at, ezért a svéd migrációügyi miniszter be fogja hívni a magyar nagykövetet, hogy elmagyarázza neki: aki nem tartja be a dublini szabályozást, az nem lehet EU-tag.

2016. augusztus 12. 15:05

Svédország egész pontosan 1061 menedékkérőt akar visszaküldeni Magyarországra arra hivatkozva, hogy itt regisztrálták őket az EU-ban először.

Magyarország közölte Svédországgal, hogy nem alkalmazza a Dublin III. rendeletet, amely azt írja elő, hogy a menedékkérőknek abban a tagállamban kell a kérelmük elbírálását kivárniuk, ahol először beléptek az EU-területére. (Magyarország általában azzal szokott érvelni, hogy az itt regisztrált migránsok esetében ez legtöbbször Görögország.)

A svéd migrációügyi miniszter, Morgan Johansson válaszul közölte, hogy behívatja a jövő héten a magyar nagykövetet, hogy elmagyarázza neki: mindenkinek be kell tartania a közös szabályokat, különben nem lehet EU-tag – idézi Johanssont a The Local.

Összesen 282 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskingdom
2016. szeptember 27. 01:58
A neved alapján ez világos.
választópolgár
2016. szeptember 19. 00:37
Ahelyett hogy erőszakosan követelik az eltartásukat, miszerint bele akarnak ülni a készbe, ehelyett lakóhelyüket lelakó és primitívségükben túlszaporodott illegális határsértő gazdasági bevándorlóknak haza kéne menni, és építeni egy önfenntartó fejlődő társadalmat és civilizációt. Mi is ezt csináltuk itt európában, többszáz évünkbe került.
katus
2016. szeptember 13. 11:39
http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/4085/8234/original.jpg?w=600&h
Bravo
2016. szeptember 12. 11:10
Egyetemi előadóterem és vidám szabad vita. https://www.youtube.com/watch?v=g0sRmpvdIIk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!