Afrikai migránst csempészett Németországba egy szélsőbalos képviselő

2016. szeptember 12. 15:11

Kritikák kereszttüzébe került a baloldali populista német Linkspartei egyik parlamenti képviselője, miután kiderült, hogy segített egy migránsnak illegálisan Németországba jutni. Olaszországi nyaralójában szállásolta először el, majd Ausztrián keresztül Németországba vitte.

2016. szeptember 12. 15:11

A Junge Freiheit által szemlézett Bild-hír szerint Dieter Dehm augusztus végén segített egy észak-afrikai migránsnak abban, hogy Olaszországból Németországba jusson. A politikus észak-olaszországi, a Lago Maggiore melletti nyaralójában pár napra elszállásolta az illetőt, majd Ausztrián keresztül Németországba vitte. „Igen, elvittem az apjához egy afrikai félárvát Olaszországból Németországba a határon át” – mondta a lapnak Dehm. Az illetőt nem regisztrálták sem az osztrák, sem a német hatóságok, a politikus balos menekültsegítőknek adta át a fiatal férfit, írja a bulvárlap.

Rainer Wendt, a német rendőr-szakszervezet vezetője a Bildnek azt mondta, az eset rémisztő módon mutatja be, mennyire semmibe veheti a jogállamiságot egy választott képviselő. „Ez vélhetően kimeríti az embercsempészet tényállását, és akár tíz évnyi börtönnel büntetendő. Ezzel nem segítünk a menekülteken” – mondta a rendőri vezető.

A kereszténydemokrata CDU képviselője, Erika Steinbach szintén bírálta balos képviselőtársát: „Ez a jogrend eklatáns semmibevétele.” A jobboldali képviselő szerint nem maradhat következmények nélkül, hogy Dehm áthozta a határon az észak-afrikai migránst. „Dehm úr nem egy különleges polgár. Éppen ellenkezőleg: a német alsóház tagjaként jó példával kellene eljárnia. De már a múltban is többször bebizonyította, hogy nem törődik ezzel” – fogalmazott Steinbach, felidézve, hogy Dehm korábban munkát adott az egykori RAF-terroristának, Christian Klarnak.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2016. szeptember 30. 01:25
Persze a szállításon kívüli anyagi részt, azt, hogy miből is tartsák el élete végéig a becsempészett semmirekellőt, az ráhagyja az adófizető fasináci népre. Fel kell húzni az elitet az első fára!
lofejazagyban
2016. szeptember 29. 13:38
Német szélsőbalos képviselőnek olaszországi nyaralója van. Még, még, még....!
afganm
2016. szeptember 13. 21:23
ez már valami betegség...
grimpic
2016. szeptember 13. 21:23
Lehet tippelni, buzi vagy nem buzi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!