Elkezdik a britek a falépítést Calais-nál

2016. szeptember 07. 09:43

Egy kilométer hosszan négy méter magas fal építésébe kezd az Egyesült Királyság Calais-nál, hogy megakadályozzák a migránsok illegális átjutását a csatornán – jelentette be a brit kormány. Az építkezés kétmillió fontba kerül.

2016. szeptember 07. 09:43

Rövidesen elkezdik építeni a „nagy új falat” Calais-nál a britek, miután egy hullámban nagyon sok migráns próbált illegálisan átjutni a csatornán. A fal négy méter magas lesz és egy kilométer hosszú, a kompkikötőhöz vezető fő útvonal mentén. Jelenleg kerítés övezi az utat, de ezen keresztül is bemásznak a migránsok.

A fal célja, hogy megakadályozza a migránsokat, hogy bejussanak az útra és akadályozzák a forgalmat, kamionokra másszanak fel. A falépítést teljes egészében a brit kormány finanszírozza, 2 millió fontba fog kerülni.

A falról Robert Goodwill bevándorlási miniszter azt mondta, hogy nagyon hamar megkezdik az építését. „Korábban megcsináltuk a kerítést, most pedig megcsináljuk a falat” – idézi a minisztert a Telegraph.

Az angol-francia határon tavaly 84 ezer migránst állítottak meg a brit hatóságok. A francia rendőrség adatai szerint júniusban 22.000-szer sértették meg a kikötői utat övező kerítést, míg januárban ez a szám csak háromezer volt.

Hétfőn tüntetést tartottak a Calais-ba vezető úton, azt követelve a francia kormánytól, hogy számolják fel a calais-i „Dzsungel” néven elhíresült migránstábort.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 09. 13:30
Tisztázzuk ez fal, kerítés, vagy szárnyas kapu?
írmag
2016. szeptember 18. 14:55
Az osztrákokkal az építmény elnevezéséről, a fasizmusról előzetes meghallgatást kellene kérni! (a végén még nehogy megtámadja őket az Eu.)
amok
2016. szeptember 09. 23:28
Remélem, most tiltakozásképp sokan visszaadják a brit útlevelüket.
puszika
2016. szeptember 08. 12:56
Az amerikaiak Soros Györgyel az élen, elégedetten dörzsölik a tenyerüket!! "Ez igen,fiúk.Az ellenőrizhetetlen migráció megszervezése derék munka volt!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!