Kvótareferendum: egyelőre nem biztos az érvényesség

2016. szeptember 12. 11:26

A Závecz Research legutóbbi közvélemény-kutatása szerint már nem biztos, hogy érvényes lesz az október másodikai népszavazás: jelen állás szerint biztosan csak a választók 41 százaléka döntötte el, hogy mire fog szavazni, bár még mindig küszöb felett van a biztos résztvevők aránya. Júliushoz képest a kormányzati kampány ellenére csökkent a kvótát elutasítók aránya.

2016. szeptember 12. 11:26

Megosztó az októberi népszavazás a Závecz Research és az Index közös mérése szerint: a választópolgárok 53 százaléka menne el biztosan szavazni, de csak 41 százalék tudja, hogy igennel (5%), vagy nemmel (36,8%) fog-e szavazni. Tizenegy százalék elmegy, de még nem döntött a szavazatáról, az érvénytelenül szavazók pedig éppen csak megközelítik az egy százalékoz. Biztosan otthon marad a választók 18,8 százaléka, 23,6 százalék pedig még nem döntötte el, hogy elmenjen-e a kvótareferendumra.

(Grafika: Index / Závecz Research)

A lap szerint a Fidesz szavazók kétharmada megy el és támogatja a kormány álláspontját, a Jobbik szavazóknak azonban már kevesebb, mint a fele biztos benne, hogy hasonlóképpen szavaz. A DK híveinek héttizede otthonmaradn, az MSZP szavazói viszont megosztottak: 31 százalék bojkottál, 21 százalék vívódik, 17-20 százalék elmenne, de nem tudja, hogyan szavazzon.

Egy hónapja hasonló eredmény született, bár akkor három százalékkal többen mondták biztosra, hogy nemmel fognak szavazni. A felmérés 1000 fős reprezentatív mintán, telefonos megkérdezéssel készült.

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 23. 08:22
A Jobbik szavazók farolnak a DK-hoz! Ezt érte el Vona.
Vén Csataló
2016. szeptember 28. 13:33
Miért te szerencsétlen! Minden egyes bevándolóról külön akarsz népszavazni? Ha nem tetszik a képviseleti demokrácia, fáradj szépen át Észak-Koreába. Ott nincs olyan probléma, hogy bármire is bianco felhatalmazást kellene adnod. Magyarországon egyelőre az országgyűlés az, ami a választók felhatalmazásával gyakorolja a döntéshozatal jogát. Biztos megrendítő lesz amit mondok, de most is dönthet ilyen kérdésekben, csak neked szemlátomást fogalmad nincs róla. Nem a népszavazás után lesz joga ilyen döntést hozni, hanem most is megvan ez a joga. Úgyhogy tényleg rettegjél, minden áldott nap, hogy a Fidesz mikor dönt úgy, hogy rájelentkezik 20 millió észak-afrikai bevándorló befogadására!
választópolgár
2016. szeptember 22. 21:08
A fejlett, haladó nyugatnak, ahol mint mondják, már mindennek megvan a kultúrája aminek nálunk még nincsen - már nincsen választása, kényszerhelyzetben vannak és dolgok már kezdenek túlnőni a fejükön az országnyi bevándorlóval, akiket az elmúlt 50 évben beengedtek. Nekik az eddigi fehérkerítéses biztonságos kényelmes idilli életmódjuk helyett, lassan meg kell szokniuk egy mad max típúsú társadalmat. A német francia, belga osztrák, svéd őslakosok most születettek felnőve könnyen lehet hogy nem a jogaikért kell hogy harcoljanak kisebbségként hajdanvolt országaikban, hanem a PUSZTA ÉLETÜKÉRT. Nekünk még van választási lehetőségünk. De csak egy. És az utolsó.
Területvédő
2016. szeptember 22. 16:20
Szépen tolod a liberálisok szekerét kétfarkústól, dk-stól, szigetváristól. Te tudod...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!