Simicskó terrortámadással riogatott, Nyitrai burkoltan fenyegetőzött Egerben

2016. szeptember 22. 19:47

Egyenesen az 1552-es törökök elleni egri viadallal vont párhuzamot Simicskó István a hevesi megyeszékhely migránsfórumán. A honvédelmi miniszter azt is mondta: hiába tesz meg mindent a kormány, Magyarországon is bármikor lehet terrortámadás. Nyitrai Zsolt, a körzet országgyűlési képviselője pedig arra utalgatott, hogy ha lesz kvóta, akkor országon belül is el kell valahogy osztani a migránsokat, és ahol legkisebb lesz az elutasítást, nyilván ott várják őket leginkább.

2016. szeptember 22. 19:47

Magyarországon is bármikor bekövetkezhet terrortámadás annak ellenére, hogy a kormány mindent megtesz ennek elkerülése érdekében, ezért is bír sorsdöntő jelentőséggel az október 2-i népszavazás – jelentette ki a honvédelmi miniszter csütörtökön Egerben, sajtótájékoztatón.

Simicskó István kifejtette: Európában már vannak olyan városok, ahol a bevándorlók aránya meghaladja az ötven százalékot, az elmúlt egy-másfél év pedig egyértelműen bebizonyította, hogy a migránsáradat, a bevándorlás összefüggésben van a terrorizmussal, hiszen Európa-szerte jelentősen nőtt a terrorfenyegetettség, a terrorveszély.

Az 1552-es egri diadallal párhuzamot vonva a miniszter felidézte: az egriek az akkori világ legerősebb hadseregével rendelkező oszmán birodalom katonáival szemben álltak hősiesen helyt, miközben a korabeli Európa, miként most is, megosztott volt. Azt mondta, látható, hogy a keresztény értékek korántsem kellő hangsúllyal jelennek meg. Az Európai Unió alapokmányában még utalás sem szerepel a kereszténységre, noha Európa az egyetlen kontinens, amely a kereszténységnek köszönheti a létezését, történelmét. Hozzátette: az európai lakosság mindössze kilenc százaléka vallja magát hívő keresztény embernek, miközben a tömegesen érkező migránsok nagyon erős, más hittel rendelkeznek.

Szavai szerint ez azt jelenti, hogy az európai politikusoknak, vezetőknek tanulniuk kell a történelmi hibákból, és egyfajta egységes álláspontra kell törekedniük. Látni kell a tömeges migráció veszélyeit, a megoldást pedig nem a betelepítési kvóta jelenti.

Simicskó István kitért arra: Martin Schulz európai parlamenti elnök minapi nyilatkozatából az is kiderült, hogy a kvótarendszer nemcsak a már az Európai Unióban tartózkodó mintegy másfél millió migráns szétosztására vonatkozna, hanem „felülről nyitott” szisztémaként meghívóként szolgálna a többi afrikai, ázsiai bevándorolni szándékozó számára, végeláthatatlan folyamatot indítva ezzel.

A miniszter arról is beszélt, hogy a hideg idő beálltával a földközi-tengeri embercsempész-útvonalak visszaszorulnak, és a súlypont a nyugat-balkáni folyosóra helyeződik, így Magyarország déli határain is fokozódni fog a nyomás.

A kormány éppen ezért a határ megvédésén túl a kiváltó okok kezelésében is részt vesz, egyben azt javasolja az EU vezetőinek, hogy a hangsúlyt a válsággócokban jelentkező problémák megoldására helyezzék.

Nyitrai Zsolt, a Fidesz Heves megyei elnöke, az egri térség országgyűlési képviselője egyebek mellett arról beszélt, hogy Magyarország több mint 3200 települése közül 2200-ban a képviselő-testületek határozatban nyilvánították ki, hogy nem kérnek a brüsszeli „kényszerbetelepítési” csomagból, a migránsokból. „Ismerünk azonban olyan baloldali vezetésű nagyvárosokat, ahol a településvezető azt mondta, tárt karokkal várják a migránsokat” – tette hozzá.

Amennyiben megvalósul a brüsszeli „kényszerbetelepítési” csomag, akkor a magyarországi kvótát el kell osztani. „Ahol az október 2-i népszavazáson legkisebb volt az elutasítás, gondolom, ott várják leginkább a menekülteket, felvállalva annak biztonsági, kulturális és pénzügyi kockázatait” – mondta a fideszes politikus.

(MTI)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. augusztus 27. 23:45
egyébként érdekfeszítő kérdés amit senki nem tesz fel: ha egy népcsoport bármilyen okból, fejlődésképtelenségből ,vallási dogmatika által keretbe szabott életmódból több száz év alatt, nem tud önálló, önellátó és önfenntartó társadalmat és civilizációs berendezkedést létrehozni és fenntartani, helyette és/vagy lelakja a sajátját, túlszaporodik, majd fogja magát és erőszakosan átköltözik a készbe, amit más népek saját szorgalmukból tudásukból és tehetségükből hoztak létre és védték meg örökítették át generációkon keresztül. Ott kiköveteli, kihasználja a bőkezű ellátási rendszert, majd mint a kakukkfióka túlszaporodja az őket befogadó idióta naív de a hülyeségig polkorrekt népeket, (mert különben mit fog szólni bankimun meg a "világ közvéleménye") majd azt a társadalmi berendezkedést követeli robbantgatással, amiben ő sem élt meg, ami neki sem működött, amiben otthon is éhen döglött, tehát fejlődésképtelenségét is idehozva sáska módra lepusztítja és lelakja ezt az újonnan elfoglalt szállásterületét is, miközben hálából az őt befogadó európai álompolgárokat terrorizálja és robbantgatja. ez neked nem tetszik? Akkor majd a jóságos eu védelmi pénzt fog követelni tőled, ha nem akarod "befogadni" őket. Lehet még fokozni az abszurdumot?
választópolgár
2017. augusztus 27. 23:42
2015 Szeptemberben 22 millió 631 ezren voltak munka nélkül az EU-ban, ebből 17 millió 323 ezren az euróövezetben. Dél európában vannak olyan területek ahol a 30 év alatti fiatalok 50%-a! munkanélküli. Ezért logikus, hogy többmillió nyelvet nem tudó analfabéta, beilleszkedni és dolgozni nem akaró és tudó, viszont minél inkább erőszakos, annál inkább vallási fanatikus ellenben illegális határsértő gazdasági bevándorlót telepítsenek be a tagországokba. Ha nem akarsz ilyeneket eltartani akkor is el fogsz, mivel védelmi pénzt követel majd tőled a jóságos eu.
választópolgár
2017. augusztus 27. 23:42
2015 Szeptemberben 22 millió 631 ezren voltak munka nélkül az EU-ban, ebből 17 millió 323 ezren az euróövezetben. Dél európában vannak olyan területek ahol a 30 év alatti fiatalok 50%-a! munkanélküli. Ezért logikus, hogy többmillió nyelvet nem tudó analfabéta, beilleszkedni és dolgozni nem akaró és tudó, viszont minél inkább erőszakos, annál inkább vallási fanatikus ellenben illegális határsértő gazdasági bevándorlót telepítsenek be a tagországokba. Ha nem akarsz ilyeneket eltartani akkor is el fogsz, mivel védelmi pénzt követel majd tőled a jóságos eu.
választópolgár
2017. február 09. 03:42
Nézzük jogi szemmel mi történik az eu részéről: Tételesen: 1.) EMBERCSEMPÉSZET: az illegális határsértő gazdasági bevándorlók aljas indokból, (lásd 2,3 pont) előre kitervelt szándékkal folytatólagosan elkövetett informális, jogszabályi, és fizikai segítése, 2.) NÉPIRTÁS: egyik népcsoport másikra kényszerítése, ennek elősegítése(ENSZ alapokmány) 3.) VÉDELMI PÉNZ ZSAROLÁS: ha nem "fogadod be" az illegális határsértő pirézt, akkor védelmi pénzt követel Mindeközben ki is a kisebbség, akit védeni kéne, az ensznek, az eunak és az emberjogi szervezeteknek látszódni akaró felforgató szervezeteknek? Vallási dogmatikájukból, vagy bármely fejlődésképtelenségből adódóan önfenntartó és fejlődő társadalmat és civilizációt létrehozni nem tudó,viszont túlszaporodott és élőhelyét lelakó többszázmilliós arab, afgán, pakisztáni,piréz, a primitívségében túlszaporodott milliárdos afrikai vagy az úgynevezett "európát" heroikus küzdelmek árán önfeláldozva és majdnem felszámolódva (de minek) védő, értékteremtő 14 milliós magyarság, akinek az emberjogokra érzékeny eut nem érdekli, hogy a legnagyobb kisebbsége, akinek határon kívül rekesztett része autonómiával nem rendelkezik? Mi ez ha nem előre kitervelt szándékkal folytatólagosan aljas indokból elkövetett maffiaszerű szervezett bűnözés és népirtás a magyarság ellen?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!