Szocdem győzelem, AfD-előretörés Mecklenburgban

2016. szeptember 04. 18:56

Az északkelet-németországi Mecklenburg-Elő-Pomerániában 30 százalékos eredménnyel nyertek a szocdemek (SPD) a tartományi választáson; viszont az EU- és eurókritikus, migrációellenes Alternatíva Németországért (AfD) párt második lett, megelőzve a kereszténydemokrata CDU-t.

2016. szeptember 04. 18:56

A 2011-es 36 százalékos győzelem után most 30 százalékos eredménnyel lett első az északkelet-németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi választásán a szocdem párt (SPD), amely a jelenlegi miniszterelnököt, Erwin Selleringet is adja. Az öt éve 23 százalékot elérő CDU most csak 19 százalékot szerzett.

A CDU-t megelőzte és 21 százalékkal a második helyen futott be az Alternatíva Németországért (AfD) nevű EU-,euró- és migráció-kritikus párt. 

A szélsőbaloldali Linke 12, a Zöldek 5 százalékot értek el a vasárnapi tartományi választáson az előzetes eredmények szerint, mindkét erő a nagy néppártokhoz hasonlóan veszteségeket szenvedett az öt évvel ezelőtti eredményekhez képest.

A szélsőjobboldali NPD és a liberális FDP nem jutott be a tartományi parlamentbe. 

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. szeptember 05. 10:27
Mitől ilyen népszerű az SPD? Ez a német MSZP?
Berecskereki
2016. szeptember 05. 07:55
Mottó: Az okos megoldja a problémát, a bölcs megelőzi. Az Európai Unió, az európai országok vezetői, nem okosak, nem bölcsek. A mostani problémát sem tudja megoldani, mert 10-15 évvel ezelőtt nem készült fel rá, a jövőbeni problémára sem készül fel. Ennek lehet egy tágabb értelmezése is, amely az ENSZ hatáskörébe tartozna. A jelenlegi statisztikai adatok azt mutatják, hogy a Föld lakóssága 7 milliárd körüli, amely nem egyenletesen jelenik meg, és a szaporulat Afrikában, Ázsiában sokkal nagyobb, mint Európában. Az elemzők szerint 2050-2060-ra a 7 milliárd 10 milliárd lesz. A fejlett országokban a növekedés üteme csökken, egyes országokban mínuszba megy. Ez pedig azt jelenti, hogy egyes földrészeken zsúfoltság lesz. Nem lesz megfelelő mennyiségű élelem, ivóvíz. Ha lenne is nem tudják megvásárolni. Ez pedig elindít egy népvándorlást, melynek célpontja Európa lesz. Ez a népvándorlás folyamatosan erősödni fog és akár háborús konfliktushoz is vezethet. Ez a jelenlegi népvándorlás ennek a későbbi népvándorlásnak az előszele. Ezért kellene már most a jövővel foglalkozni, mert 10-15 évvel már későn lesz.
zolizolizoltan
2016. szeptember 05. 00:52
"A szélsőjobboldali NPD és a liberális FDP nem jutott be a tartományi parlamentbe. " A liberálisokat is nyugodtan sorolhatjuk a szélsőjobboldalhoz, hiszen az oligarchia pártja mindenütt Európában, így Magyarországon is. Az emberek nem hülyék, átlátnak Merkel undorítóan kétszínű ájtatosságán. Merkel nagyon brutális eszközökkel olcsó arab munkaerőt akar behozni Németországba. Ezt tudják az emberek, nem is értem, miért gondolja Merkel, hogy átverheti a német lakosságot.
kérdés
2016. szeptember 05. 00:07
Végülis, NobelBékedíjra is esélyes....polgárháború nélkül amortizálja le a pártját, struktúrálja át a társadalmát. Jó éjszakát mindenkinek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!