Tatabánya önkormányzata is kampányol a népszavazás mellett, természetesen közpénzből

2016. szeptember 16. 16:40

Rendkívüli ülésen döntött a tatabányai közgyűlés fideszes többsége arról, hogy 3,5 millió forintot költenek a város pénzéből a népszavazás melletti kampányra.

2016. szeptember 16. 16:40

Helyi kampányt indít Tatabánya önkormányzata saját költségvetéséből, 3,5 millió forintból annak érdekében, hogy város lakói minél nagyobb arányban vegyenek részt a kényszerbetelepítés elleni népszavazáson – erről pénteken döntött a helyi közgyűlés, az egyetlen napirendet tárgyaló rendkívüli ülésén.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztése szerint a népszavazás önkormányzati közfeladatokkal is összefügg, ezért helyi közügynek minősül, és „fontos, hogy Tatabánya kifejezze elkötelezettségét Magyarország kormányának a népszavazás sikere mellett”.

A város vezetője elmondta, a város német testvértelepülése, Aalen hetvenezres lakosságának a német szabályok alapján 400 menekült mindennapjairól kell gondoskodnia, saját költségvetéséből. „A kötelező betelepítési kvóta veszélyezteti kultúránkat és mindennapjaink biztonságát, vállalhatatlan terheket jelentene szociális, egészségügyi és oktatási rendszerünkre” – fogalmazott előterjesztésében a polgármester.

Schmidt Csaba úgy véli, a menekültek nem a beilleszkedésre készülnek, és emlékeztetett arra: egy évvel ezelőtt éppen a bányásznapon vonultak végig Tatabányán a bicskei menekülttáborból kitört migránsok, és ez aggodalommal töltötte el a város lakóit.

Boda Bánk (Jobbik) képviselő leszögezte, hogy pártja elkötelezett a népszavazás sikere mellett, de azt nem tudja elfogadni, hogy önkormányzati forrásokból biztosítanak erre keretet, mert a tájékoztatás megszervezése a kormány feladata. Az előterjesztés anyagi forrásokról szóló részét a 11 fős Fidesz-KDNP-frakció megszavazta, nemmel szavazott a DK, a Jobbik, az LMP és az MSZP egy-egy képviselője. Boda Bánk (Jobbik) azonban megszavazta az előterjesztés azon részét, amelyben az önkormányzat felkérte a választópolgárokat a népszavazáson való részvételre.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 23. 08:21
Felelős magatartás.
paraklétosz
2016. szeptember 20. 12:40
Megmondta az "oroszálánykiráj", hogy aki nem lép egyszerre, migráncsot (vagy kovászos ugorkát?) kap estére!
tom hagen
2016. szeptember 19. 06:58
A baloldal teljesen töketlen, Vona meg egy puha pöcs, nem radikális (nép) párt élére való. Én egy radikális magyar néppártól azt várom el, hogy Trianont ekézze, támadja, minden jogászuk ezen dolgozzon, ne kizárás után köpködjön, meg elhájasodva hisztériázzon brüsszelben. Igenis provokálja ki, hogy ez nemzetközi téma legyen! Ne hazudozzon a kormányról. Vagy mindegy, hazudozzon, de a célja Trianon eltörlése legyen.
BőröndÖdön
2016. szeptember 19. 06:58
Imádja herdálni a közpénzt az állampárt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!