Német kutatás: tényleg inkább baloldali pártokra szavaznak a bevándorlók

2016. november 17. 21:29

A migrációs háttérrel rendelkezők nagyrésze szociáldemokrata szimpatizáns, kevesebb, mint harmaduk szavazna Merkel pártjára. A bevándorlásellenes AfD-t csupán 1,8 százalékuk nevezte meg kedvenc pártjaként.

2016. november 17. 21:29

A migrációs háttérrel rendelkező németek többségében a középtől balra álló pártokkal szimpatizálnak, derült ki az  Sachverständigenrats deutscher Stiftungen für Integration und Migration nevű szervezet Junge Freiheit által szemlézett kutatásából.

A megkérdezettek 40,1 százaléka a szocdem SPD-re, 27,6 százaléka a kereszténydemokrata CDU/CSU-ra, 13,2 százaléka a Zöldekre, 11,3 százaléka pedig a Linksparteire szavazna. Az AfD csupán 1,8 százalékon áll körükben. A kutatás figyelemreméltónak nevezi az SPD kiugróan magas 70 százalékát a németországi törökök körében.

A kutatás megállapította azt is, hogy a nem a mai Németország területéről származó, de német gyökerekkel rendelkező emberek egyre távolabb kerülnek a kereszténydemokrata CDU-tól. A friss kutatás szerint a Németországba 1993 után áttelepülő, főként kelet- és közép-európai országokból származó németek körében még mindig 45 százalékon áll Angela Merkel pártja, ám ez az érték 2000 és 2008 között volt már 65 százalék körül is. Az AfD sem mondható annyira népszerűnek körükben, csupán 4,7 százalékon áll.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2016. november 20. 11:32
Egyenlőre a balra szavaznak, amíg nincs muzulmán párt, vagy migráns párt.
NincstelenWalter
2016. november 18. 06:34
Mindig is ez volt a cel a bevandoroltatassal. A zsido hatteru balos, liberalis, marxista partok tamogatjak mar e tizedek ota az Europat megsemmisito idegen migraciot, konkretan az oket hatalomban tarto sajat szavazotaborukat importaljak. A vegeredmeny Europa faji, kulturalis, vallasi megsemmisulese. Ennek kell gatat szabni minden eszkozzel, a kozmopolita, szabadkomuves brusszeli elit ezt a folyamatot terjeszti es eroltetni minden tagallamra.
balbako_
2016. november 18. 04:54
Stimmel a baloldal jogállam ellenes, hazátlan, Európa ellenes, élhető társadalom ellenes csoport ott is, nálunk is úgy tűnik mindenütt....
Anti Komcsi
2016. november 18. 01:38
Ezért támogatja Soros a migrációt. Baloldali szavazatgyár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!