Elvileg tűzszünet van, mégis lőnek Aleppóban

2016. december 14. 17:57

A tűzszünet ellenére a szír kormányerők továbbra is támadják Aleppót. Mindeközben kiderült: a lázadók visszatartották a segélycsomagokat a civilek elől.

2016. december 14. 17:57

Nem értek véget a harcok Aleppóban, hiába jelentették be a fegyvernyugvást. A rommá bombázott, és teljesen szétlőtt szíriai városból több amatőr felvételt is feltöltöttek az internetre. Ami közös bennük, hogy mindegyiken lövések és robbanások zaja hallatszik.

Az amatőr videókon jól látszik az orosz támogatással végrehajtott ostrom, és a több éves polgárháború pusztítása. Az épületeknek szinte csak a váza áll, az utcákon törmelék hever.

A videók készítői szerint a szíriai kormányerők a tűzszünet ellenére is támadják a várost.

Dugdosták a segélyszállítmány a lázadók a civilek elől

Mindeközben az Aleppó keleti részén élők igyekeznek kihasználni, hogy az Iszlám Hadserege nevű szervezet fegyveresei visszavonultak a városrészből. A sokat szenvedett helyiek megpróbálnak élelmiszerhez jutni a lázadók közeli főhadiszállásán.

Az emberek élelmet és más hasznos háztartási tárgyat is találtak a fegyveresek által elhagyott bázison. A helyiek szerint a lázadók maguknál tartották, és elzárták a civileknek szánt segélyszállítmányokat.

Az alapvető élelmiszerek ára az egekbe szökött, például egy kilogramm cukor több ezer szír fontba került. A fegyveresek azt állították a civileknek, hogy nincs se ennivaló, se más alapvető ellátmány.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2016. december 15. 10:53
Végtelenül sajnálom az aleppói civil lakosságot, akik a "demokrácia export" célkeresztjébe kerültek ! ! Csak kívánni lehet, hogy a nemzetközi közösség a jövőben akadályozza meg a Szíriaihoz hasonló külső "akciók" elindítását !
Strassnoff Ignác
2016. december 14. 20:31
Tűzszünet volt, hogy a lázadók és a velük távozni óhajtó civilek elhagyhassák a várost. Mivel ez a megadott határidőig el sem kezdődött, a kormányerők felújították a támadásukat. Mi ebben a rendkívüli? A lázadók szerint a kormánycsapatok és a velük szövetséges erők akadályozzák a kivonulásukat. Ühümmm... Tűzszünet alatt, a harc minden jele nélkül igyekeznek megakadályozni, hogy elfoglalhassák a várost. Logikus... A "derék, becsületes, demokratikus" lázadók minden eszközt megragadnak, hogy rossz színben tüntessék fel a kormányerőket. Ha kell, haljon éhen pár tízezer civil a területükön, az se számít, ha Aszad számlájára lehet írni a halálukat. Szemét söpredék. Amúgy a háború borzalmairól kizárólag onnét jönnek hírek, ahol a szír kormányerők harcolnak a lázadókkal. Érdekes, mert ott nyugati tudósító egy darab sincs, mégis tudnak mindent. Máshol, például Irakban ez hogyan néz ki? Gondolom ott számháború van és akinek leolvassák a számát az szépen öngyilkos lesz. Így kímélik a civileket és a városokat. Sok barom meg ezt el is hiszi... Amúgy attól kezdve, hogy a kormányerők visszafoglalják lassan Aleppót, a felkelés értelmi szerzői nem érzik kissé kellemetlenül magukat? Ott a távoli USA-ban? Mert ugye elbasztak pár millió dollárt, elpusztult egy nagyváros és sok ezer ember. Miért is?
Mich
2016. december 14. 20:29
"A helyiek szerint a lázadók maguknál tartották, és elzárták a civileknek szánt segélyszállítmányokat." Na végre, hogy az Euronews elismeri ezt! Eddig dugdosta előlünk az igazságot - mint a terroristák a segélyt a civilek elől...
rozsogátor
2016. december 14. 19:36
Lázadó=iszlám állam? Biztos így PC
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!