Már kilenc hónappal a berlini terrortámadás előtt tudták: Amri készül valamire

2017. március 26. 11:25

Kilenc hónappal a berlini terrortámadás előtt már tudtak arról német hatóságok, hogy a tunéziai elkövető öngyilkos merényletre készül. A bűnügyi hatóságok már akkor Anis Amri kitoloncolását javasolták, mégsem történt semmi.

2017. március 26. 11:25

Már 2016 márciusában a német hatóságok látókörében volt a nyugat-berlini karácsonyi vásár látogatói elleni teherautós gázolásos terrotámadás elkövetője. Az észak-rajna-vesztfáliai bűnügyi hatóság ugyanis már akkor figyelmeztette a tartomány belügyminisztériumát Anis Amri tevékenységére, hozzátéve: az illetőt ki kellene toloncolni Németországból. A bűnügyi hatóság egy, a minisztériumnak címzett bizalmas dokumentumban arra figyelmeztetett, hogy a tunéziai férfi terrortámadást tervezhet, tudta meg a Bild am Sonntag.

„Amrin keresztül fennáll a veszély egy öngyilkos merényletre” – áll a bulvárlaphoz kiszivárgott bizalmas jelentésben. A nyomozók többek közt azt követően javasolták Anis Amri Németországból való kitoloncolását, hogy alaposan kielemezték a férfi chateléseit, amelyben szerepelt a »dougma« szó is, ami az észak-rajna-vesztfáliai hatóság szerint az öngyilkos merénylet metaforájaként értelmezendő.

De miért nem toloncolták akkor ki a férfit azonnal? Mert a tartomány belügyminisztériuma úgy látta, a lépés jogilag nem kivitelezhető. Erre Ralf Jäger, Észak-Rajna-Vesztfália szociáldemokrata belügyminisztere a tavaly karácsonyi berlini terrortámadást követően is felhívta a figyelmet – kérdés, hogy ez a most kiszivárgott információk alapján is megállja-e a helyét.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. március 26. 20:16
Van, akinek sima ez a történet? Az egész úgy néz ki, mintha a merényletet megrendelte volna valaki. Hihetetlen, hogy ennyire semmibe vegyék a "szolgálatok" figyelmeztetését.
rommel1
2017. március 26. 17:47
Szerintem németek azért támogatják úgy-ahogy a migrációt,mivel a háború után a mostani migránsok felmenői építettek újra Németországot.
Morgen
2017. március 26. 15:34
Na, ne mondják? Akkor a terrorista migráns a legjobb migráns? Az embert a röhej fogja el, amikor az Eu "vezetői" azt mantrázzák, hogy "nem félünk". Ők mitől is félnének? Vagy százan vigyázzák a semmire való életüket! Az embereket igenis fel kellene készíteni arra, hogyan vigyázzanak egymásra és magukra! A rendőröknek meg szabad kezet kellene adni annak érdekében, hogy megvédhessék az állampolgárokat! Nyomorult zombikká akarják nevelni a szerencsétlen gyalogokat!
Magyari Béla
2017. március 26. 15:22
én már akkor tudtam amikor a köcsög megszületett! amúgy meg megérdemlik a németek ide vezet az idióta befogadásuk, és ez még súlyosbodni fog ha valahol rend lesz és vissza kell küldeni a szociális ellátáshoz és életszínvonalhoz szokott majmokat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!