Visszalép a vezetéstől a német AfD elnöke

2017. április 19. 15:24

Frauke Petry, a német EU- és bevándorláskritikus AfD párt elnöke bejelentette: nem lesz a párt listavezetője az őszi szövetségi parlamenti választáson.

2017. április 19. 15:24

Nem lesz az Alternatíva Németországért (AfD) listavezetője az őszi szövetségi parlamenti választáson Frauke Petry.

Petry szerint az AfD-nek már régóta nincs egységes stratégiája, miközben a pártot kívülről néhány provokatív személy tevékenységén keresztül mutatják be, ami elijeszti a polgári szavazókat és csökkenti az AfD bázisát.

Az AfD-t jelenleg 10 százalék körül mérik a közvélemény-kutatók, de volt már ennél magasabb népszerűsége is a pártnak.

Frauke Petry emiatt újrafogalmazná az AfD küldetését: „reálpolitikai úton járó polgári néppártot” csinálna a mozgalomból, elhagyva a fundamentális ellenzékiséget.

Az AfD jelenlegi vezetője néhány hete arról beszélt, hogy a politikától kivonulva szeretné rendezni az életét. Petry néhány éve vált el lutheránus lelkész férjétől, akivel négy gyermeket nevelt, hogy az AfD egy politikusával kezdjen új életet. Most ötödik gyermekét várja.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
táltos
2017. április 19. 21:28
" „reálpolitikai úton járó polgári néppártot” csinálna a mozgalomból" "VONA7 - Mekkora sikert hozhat a néppártosodás? "
Akvínói akvavit
2017. április 19. 19:15
Imádom ezt a nőt. 4+1 gyereke mellett férjével annak négy gyerekét is nevelik. Merkel fattyatlan.
Poszata
2017. április 19. 18:00
A legfontosabb: Frauke Petry ötödik (!) gyerekét várja. Végre egy politikus, aki nem mások méhével mentené meg a hazát, hanem maga is tesz is valami. Gondoljunk bármit a politikájáról, maximális tisztelet illeti ezért.
kaltran
2017. április 19. 17:46
hát akkor ezek szerint nem lesz új tavasz az NSZK-ban. (Igen, ott). Az érthetetlen eseményeket megmagyarázandó, azt szokták mondani: keresd a nőt. Ez esetben ez így módosul: keresd a pasit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!